Arjana Sabalenka nosi ‘iritantnu’ povredu u neizvesnoj kampanji na Vimbldonu

Arjana Sabalenka nosi 'iritantnu' povredu u neizvesnoj kampanji na Vimbldonu

„Nisam 100 odsto spreman“, rekao je u subotu svetski broj 3.

Nedelju dana nakon što se povukla iz meča na turneji prvi put u karijeri, dvostruki šampion Australijan opena Arjana Sabalenka kaže da se nije potpuno oporavila da bi igrala Vimbldon.

Svetski broj 3 stigao je na treći mejdžor sezone pošto je sa bolom u četvrtfinalu završila svoju berlinsku kampanju.

„Radimo sve što možemo sa mojim timom da budem sigurna da ću moći da odigram svoj prvi meč ovde“, ažurirala je novinare tokom subotnjeg medijskog dana na Šampionatu.

„Nisam 100% spreman.“

Kaže Sabalenka, "Rekao bih da je prošli mesec bio kao izazov za mene. Borio sam se sa mnogo razliиitih bolova."

Kaže Sabalenka: „Rekla bih da je prošli mesec, bio kao izazov za mene. Borio sam se kroz mnogo različitih bolova.“

Sabalenka je podelila da ne želi da ugrozi ostatak sezone, istovremeno ostajući pri optimizmu da će u ponedeljak moći da izađe na teren zbog uvodne utakmice sa Eminom Bektas. Na pitanje o nelagodnosti sa kojom se nosi, 26-godišnjakinja je ukazala na velike mišiće teresa i opisala izazov rada na tome.

„To je zaista specifična povreda, i zaista je retka. Verovatno sam samo drugi ili treći teniser koji je povredio taj mišić“, rekao je Sabalenka.

„Najnapornije je to što mogu sve. Mogu da vežbam, mogu da udarim u prizemne udare. Borim se sa sluћenjem. To je stvarno iritantno. Ne osećaš se kao da si povređen. Ako mi daš neke tegove, idem da podignem tegove. Ali ako mi kažeš da služim, proći ću kroz bol.

„Ali još uvek gajim svoje nade.“

Radimo sve što možemo sa mojim timom da budemo sigurni da ću moći da odigram svoj prvi meč ovde. —Aryna Sabalenka

U dve od protekle tri godine, Sabalenka je stigla do polufinala u All England klubu — odustavši od srceparajućih takmičenja nakon što je u oba navrata držala vođstvo od jednog seta. U potrazi za svojim devojačkim trofejom na travi, Sabalenka takođe gleda da se pridruži krugu pobednika prvi put od kada je zadržala krunu u Melburnu.

„Rekla bih da nikada ne dolazim na turnir sa velikim očekivanjima“, izjavila je ona.

„Naravno, znam svoj nivo. Znam za šta sam sposoban. Nikada se nisam stavljao pod toliki pritisak.“

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.