Wimbledon Women’s Betting Tip List: Flajers (Jessica Pegula), Fades (Coco Gauff) and Pick To Win

Wimbledon Women's Betting Tip List: Flajers (Jessica Pegula), Fades (Coco Gauff) and Pick To Win

Plus: šta budućnost igra na Naomi Osaku?

Iga Sviatek je upravo osvojila svoju petu Grend slem titulu, pošto je četvrti put u karijeri izašla kao pobednik na Rolan Garosu. Sada idemo na travnate terene na Vimbldonu, gde će se najbolji igrači sveta sastati i ponovo takmičiti. Arjana Sabalenka (+320) zapravo ulazi u ovaj događaj kao favorit za klađenje, što i ne čudi s obzirom na to koliko se njena igra moći dobro meši sa bržim uslovima. Ali biće zanimljivo videti kako se prevodi Sviatekova (+450) igra, pošto je napravila neke promene koje bi trebalo dobro da funkcionišu na SW19. Takođe, Elena Rajbakina (+600), koja je pobedila na ovoj manifestaciji 2022. godine, ima mogućnost da to ponovi. Imajte to na umu, nastavite da čitate za naš vimbldonski pregled klađenja.

Flajeri

Džesika Pegula (+2000): Pegula je uprskao meč loptu protiv Eme Radukanu u Istbornu, ali je to bio još jedan meč u kojem je Amerikanac igrao na visokom nivou. Nakon što je videla pegulu kako osvaja titulu u Berlinu — prolazeći kroz Donu Vekić, Katerinu Sinijakovu, Koko Gauf i Anu Kalinskaju u tom procesu – to nije bio neuspeh koji nije mogla da nastavi u Istbornu. Sve u svemu, Pegula je u poslednjih nekoliko nedelja izgledala kao deo Top 10 igrača, a ona je igračica sa potencijalom da ide veoma duboko na Vimbldonu. Pegulina igra je dobro zaokružena kao i bilo ko drugi na turneji, a njeni moćni, ravni potezi osnovne linije čine je teškom na travi.

Medison Kiz (+2000): Kiz izlazi iz jedne đavolske sezone na šljaci, ali je najbolja na travi. Amerikanka je na ovoj površini 44-14 u karijeri, a svoj procenat zadrške je porasla na 78,9 odsto na travi. To je mnogo više od 75,2 odsto koliko ima na tvrdim terenima, odnosno 72,2 odsto na terenima od gline. Interesantna stvar u vezi toga je da je Kiz takođe dobar povratnik, jer koristi svoju veličinu i dužinu da vrati loptice. Takođe je agresivna kada vidi druge servise. Povrh sezone, Kiz ide izuzetno veliko sa osnovne linije, tako da je sposobna da brzo završi poene na travi. Međutim, ona se takođe kreće zaista dobro za moćnog igrača. Sve u svemu, jednostavno nema mnogo igrača koji se uklapaju u ove uslove kao i Kiz, koji je dvostruki četvrtfinalista Vimbldona. Paziću na njene šanse da se plasira u polufinale, ili čak finale.

Osaka je primetno držala meč loptu na Iga Sviateku na Rolan Garosu, pre nego što je podlegla njihovom klasiku u drugom kolu.

Osaka je primetno držala meč loptu na Iga Sviateku na Rolan Garosu, pre nego što je podlegla njihovom klasiku u drugom kolu.

Bland

Koko Gauf (+700): Gauf će biti igrač za koga sam veoma zainteresovan da podržim na US Openu, pošto je ona branilac titule i obožava da igra pred američkim navijačima. Međutim, Gaufova igra nije tako dobra za travu kao za tvrd i glineni teren. Ona se u velikoj meri oslanja na svoju sposobnost da produži bodove, ali oporezivanje poena nije norma na Vimbldonu. Gauf neće moći da melje protivnike, a takođe mislim da njen forhend neće biti dovoljno dobar da ona krene u ofanzivu onoliko često koliko će joj biti potrebno. Trebalo bi da dobije nekoliko mečeva, ali očekujte da će na kraju naleteti na igrača koji može da je nadmudne – i takođe udari lopticu malo čistije sa osnovne linije.

Naomi Osaka (+1600): Osaka je delovala kao da ima potencijal da nane neku štetu tokom sezone na travi, pošto je umalo pobedila Sviatek na Rolan Garosu. U tom meču, njena sposobnost da raznese pobednike kroz sporije uslove učinila je da se lako zamisli scenario u kojem će uživati u brzim uslovima u Londonu. Međutim, nedostatak pokretljivosti Osake je problem od početka sezone na travi. Potrebno joj je malo vremena da dođe do jaja i namesti noge, ali brži uslovi joj to ne priušte.

Odaberi za pobedu

Iga Swiatek (+450): Sviatek ima samo 13-7 na travi u karijeri, a nije imala mnogo uspeha na Vimbldonu. Međutim, Poljak je napravio neke promene u njenoj igri koje bi trebalo da rezultiraju većom pobedom u bržim uslovima. Procenat zadršaka Sviateka je sa 80,3 odsto prošle godine na 83,3 odsto ove sezone. To je dobro za visok nivo karijere, a trebalo bi da znači i dobre stvari u Londonu. Swiatek takođe ima sposobnost da ripuje pobednike sa najboljima od njih. Nema razloga da na kraju ne bude opasna na ovoj povrљini, a ja računam da жe se to desiti pre nego kasnije. Sviatek je najbolji igrač na svetu, i generalno joj verujem da će to shvatiti, bez obzira na okolnosti.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.