Karlos Alkaraz želi drugu titulu na Vimbldonu: „Ovde sam da ponovim ono što sam uradio prošle godine“

Karlos Alkaraz želi drugu titulu na Vimbldonu: "Ovde sam da ponovim ono što sam uradio prošle godine"

Španac je bio jedna od zvezda pozvanih ovog petka na manifestaciju u Babolatu

IJa sam španski Karlos Alkaraz trenirao je dva sata sa Italijanom Flaviom Kobollijem pre nego što je učestvovao na egzibicionoj izložbi i uoči Vimbldona upozorio: „Ovde sam da uradim isti rezultat kao prošle godine„.

Murcianski igrač je napravio 45 minuta zagrevanja ovog petka sa Kobollijem pre nego što odigramo dva intenzivna seta protiv Italijana koji se usijao od takmičenja pošto je dan ranije eliminisan u četvrtfinalu Istborna.

Nakon vežbi, koje su takođe obeležene promenom temperature u Londonu, hladnijim i vetrovitijim ovog petka nego ostatak nedelje, Alkaraz je prisustvovao događaju svog snabdevača reketom Babolat, na kojem je učestvovao na nekoj vrsti izložbe sa članovima obližnjeg vimbldonskog kluba, pored turnira.

Španac je uradio nekoliko intervjua za međunarodnu televiziju pre nego što se pridružio mitingu na kojem su se naizmenično menjali članovi kluba i drugi igrači pod pokroviteljstvom Babolata. kao što su Kameron Nori, Karolina Pliškova, Holger Rune, Kamila Osorio, Artur Fils, Sofija Kenin i Džordan Tomspon.

Osećam da više nemam nikakvih povreda, da mogu slobodno da ga udarim

Nakon toga, Španac je prisustvovao ostatku štampe i raščistio stanje desne podlaktice, koja ga je opteećila tokom obilaska terena na šljaci.

Osećam da više nemam nikakvih povreda, da mogu slobodno da ga udarim. Mogu da ga udarim 100% bez razmiљljanja o tome. Uradili smo odliиan posao. Sezona šljake je bila teška, ali više nisam osećao bol„, odumio je Španac, koji je svoju sudbinu saznao u petak na žrebu za turnir.

On će debitovati protiv Marka Lajala, 262 na svetu i bez mečeva koji se igraju na Grend slemu, a onda će imati manje-više jednostavan žreb do četvrtfinala protiv Tomija Pola i polufinala protiv Janika Grešnika. On će do finala izbeći Novaka Đokovića.

Ovde sam da uradim isti rezultat kao prošle godine„, rekao je Alkaraz, koji će ovog ponedeljka imati čast da otvori centralni teren kao aktuelni šampion turnira.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.