Alcaraz, Badosa, Carreño, Martínez, Bautista i Sorribes, prvog dana Vimbldona

Alcaraz, Badosa, Carreño, Martínez, Bautista i Sorribes, prvog dana Vimbldona

Na turniru debituju prvo teniseri na vrhu žreba i igrači koji cirkulišu u nastavku

IŠpanski tenis ide na Vimbldon, treći ‘Grend slem’ u sezoni, sa ukupno 13 predstavnika u singlu: osam muškaraca i pet žena.

Šestoro njih će debitovati prvog dana ponedeljka, 1. jula: Carlos Alcaraz, Pablo Carreño, Pedro Martínez, Roberto Bautista, Paula Badosa i Sara Sorribes.

Alkaraz će biti jedini od njih koji će igrati na centralnom terenu All England Kluba. Biće u prvom meču protiv Marka Lajala, dolazi iz kvalifikacija.

Karenjo će početi sa Tallonom Griekspoorom, Pedrom Martínezom sa Tomijem Polom i Robertom Bautistom protiv Maksimilijana Marterera.

Kod žena, Badosa će se suočiti sa Karolinom Muchovom i Sorribes protiv Jasmine Paolini, koji je upravo stigao do finala Rolan Garosa.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.