Ko je Mark Lajal, Prvi protivnik Alkaraza na Vimbldonu? Njegov otac se trkao motokrosom, njegov deda, na mitinzima…

Ko je Mark Lajal, Prvi protivnik Alkaraza na Vimbldonu? Njegov otac se trkao motokrosom, njegov deda, na mitinzima...

Estonski teniser, koji dolazi iz kvalifikacija, debitovaće na ‘Grend slem’ turniru

Mark Lajal, 262. na ATP listi, biće prvi protivnik Karlosu Alkarazu u ponedeljak, 1. jula, na vimbldonskom centru.

Ovaj 21-godišnji estonski teniser debitovaće u glavnom žrebu velikog žreba. Lajal, nepoznat širu javnost, Još nije otvorio svoju pobedničku kutiju na stazi.

Mark potiče iz porodice sportista, ali on nema nikakve veze sa tenisom. Njegov otac se trkao na motokrosu i njegov deda na mitinzima.

Njegov hobi kao deteta to su bili motociklisti dok se definitivno nije opredelio za tenis kada se sa 15 godina preselio u Francusku, konkretno na Akademiju Patrika Mouratoglua. Njegova najbolja individualna rang lista bila mu je 191. novembra 2023. godine.

Ekskurzija u Vladivostok koja mu je promenila život

Lajal je prvi reket preuzeo u šestoj godini, iskoristio je činjenicu da je njegov otac otišao na put od Talin do Vladivostoka. Njegova majka je bila protiv odgaрe malog deиaka na trke.

Odrastao je sanjajući da će jednog dana osvojiti US Open.“Sećam se da sam rekao majci kada sam imao 7 godina. To je san koji sam oduvek imao„. Ovog puta mora da igra na travi Vimbldona sa šampionom Alkarazom.

Godine 2023. postao je prvi teniser iz svoje zemlje koji je osvojio čelendžer turnir pre svog 21. rođendana. Bilo je u Litl Roku.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.