Vimbldon: Janik Grešnik, Karlos Alkaraz u istoj polovini, Novak Đoković počinje kvalifikacije

Vimbldon: Janik Grešnik, Karlos Alkaraz u istoj polovini, Novak Đoković počinje kvalifikacije

Svetski broj 1 suočava se sa potencijalnim ranim testom sa zemljakom Beretinijem u drugom krugu.

Kada je žreb za muškarce počeo da se odvija u petak na Vimbldonu, aktuelni šampion Karlos Alkaraz sleteo je u istoj polovini sa svetskim brojem 1 Janik Sinner.

Ukoliko Novak Đoković utvrdi da je dovoljno sposoban da igra, sedmostruki šampion otvara se kvalifikantom Vitom Koprivom.

Grešnik počinje svoj pohod na drugi mejdžor u sezoni protiv Janika Hanfmana, mada bi ovomesečni „Halle“ titlist uskoro mogao da bude testiran u drugom kolu poznatim licem. Zemljak Mateo Beretini, drugoplasirani 2021.

Grešnik se plasirao u svoje prvo veliko polufinale ovde prošle godine, na kraju videvši da je njegov nalet zaustavio Đoković.

Grešnik se plasirao u svoje prvo veliko polufinale ovde prošle godine, na kraju videvši da je njegov nalet zaustavio Đoković.

Seme u Grešnom kvartalu uključuje br. 5 Daniila Medvedeva, br. 10 Grigora Dimitrova i br. 14 Bena Šeltona. Povratnik u polufinalistu Medvedev dobija Aleksandra Kovačevića iz SAD za početak.

Alkaraz pokreće svoju kandidaturu za kompletiranje dubla Rolan Garos-Vimbldon kvalifikacijama u Mark Lajalu. Najveći nosilac u njegovoj sekciji je trostruki grend slem finalista Kasper Rud, čiji je odnos ljubavi i mržnje prema terenima na travi dobro dokumentovan.

Šampion Kraljičinog kluba Tomi Pol, nosilac broj 12, možda je samo konkurent da se probije do četvrtfinala ovde da bi se potencijalno suočio sa Alkarazom. Polov sunarodnik Frensis Tijafo je prvi nosilac: Španac bi mogao da se suprotstavi u trećem kolu.

Treća četvrtina je najšire otvorena od te četiri, sa neprimećeni Kameron Nori usamljeni igrač sa polufinalom koje je pokazao na SW19 pod pojasom. Dok je predviđeno da se drugoplasirani Na Rolan Garosu Aleksandar Zverev – četvrti nosilac – i šesti nosilac Andrej Rublev sastanu u poslednjih osam, postoji mnoštvo održivih kandidata koji žele da prodrmaju taj scenario.

Tu je 13. nosilac Tejlor Fric, igrač koji traži svoju treću titulu u Istbornu ovog vikenda, uz prošle četvrtfinalne napore u All England Klubu. Šampion Štutgarta Džek Drejper, nosilac broj 28, takođe bi mogao da uračuna. Kao i no. 20 nosilac, Sebastijan Korda i kvins klub drugoplasirani Lorenco Musetti. Kao i Korda, 11. nosilac Stefanos Cipajpas želi da se popravi na svom najboljem učinku: 16.

Nastavak muškog finala 2023. godine je mogućnost pošto je Alkaraz sleteo na Grešnu stranu žreba za razliku od Đokovićevog.

Nastavak muškog finala 2023. godine je mogućnost pošto je Alkaraz sleteo na Grešnu stranu žreba za razliku od Đokovićevog.

S tim da će Alkaraz u ponedeljak otvoriti igru, Đoković će rado uzeti dodatni dan priprema dok bude na vreme pokušavao da se oporavi od operacije meniskusa.

Put Srbina do mogućeg okršaja osmice finala sa nosiocem Brojem 7 Iberom Hurkačem mogao bi da uključi 15. nosioca Holgera Runea, 21. nosioca Karena Kačanova, četvrtfinalistu 2023. krisa Eubanksa ili Pola Džuba ako džoker zadrži svoju vrelu ruku da stigne do druge nedelje. Đoković se još jednom nadmeće da osvoji svoju 25. veliku titulu pošto je bio primoran da prerano okonča svoj pohod na Rolan Garos sa povredom kolena.

Dvostruki pobednik Endi Marej podelio je u četvrtak da će u „poslednjem trenutku“ doneti odluku o tome da li će moći da odigra oproštajni Vimbldon pošto je imao zahvat kičmene ciste. Tridesetsedmogodišnjak je nacrtao Tomaša Mačaka, koga je prestigao u Majamiju pošto je igrao dalje sa puknutim ligamentima u levom zglobu.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.