Potencijalni vimbldonski put Ige Sviateka uključuje Vondrousovu, Ostapenko; Gauf crta Dolehidea

Potencijalni vimbldonski put Ige Sviateka uključuje Vondrousovu, Ostapenko; Gauf crta Dolehidea

Rajbakina, Pegula i Džabeur su se našli u drugoj četvrtini.

Ako Marketa Vondrousova želi da odbrani titulu na Vimbldonu, levoruka će možda morati da prođe kroz svet br. 1 Iga Swiatek na travnatom terenu.

U petak ujutru, ženski žreb je obelodanjen u All England klubu. Prvoplasirana Sviatek otvara svoju kampanju u utorak protiv šampionke Australijan opena 2020. godine Sofije Kenin, a šesta nosilac Vondrousova je najbolje rangirana igračica koja je pala u intrigantnoj četvrtini.

Nosilac broj 13 Jelena Ostapenko, koja poseduje rekord od 4-0 protiv Sviateka, potencijalni je protivnik u četvrtom kolu za Poljaka. Letonka startuje sa dvostrukim četvrtfinalistkinjom Ajlom Tomljanović. Njih dvojica su se ovde sastali pre tri godine u trećem kolu, a Australijanac je prevladao u odlučujućem setu.

Sviatek, bivša juniorska šampionka na SW19, ostvarila je svoj najbolji rezultat 2023. godine kada se plasirala u poslednjih osam.

Sviatek, bivša juniorska šampionka na SW19, ostvarila je svoj najbolji rezultat 2023. godine kada se plasirala u poslednjih osam.

Igrajući svoj poslednji Vimbldon, 11. nosilac Danijela Kolins mogla bi da se bori sa Vondrousovom u 16. kolu. Isto važi i za no. 20 semena Beatriz Hadad Maia.

U istoj polovini, pošto su Sviatek i Vondrousova nosilac titule 2022, Elena Rajbakina. Seme br. 4 dobija Elena-Gabriela Ruse za poиetak. Rybakina projektovana protivnica u četvrtfinalu, no. 5 nosilac Džesika Pegula, privukla je sunarodnicu Ešlin Kruger.

Kazahstanci bi takođe mogli da dobiju gumeni meč sa no. 10 nosiocem Ons Džabeuerom. Tunižanka je poslala Rajbakinu na pakovanje u poslednjih osam godina pre godinu dana kako bi se osvetila za poraz u meču za titulu 2022.

Dvostruki šampion Australijan opena Arjana Sabalenka vodi u trećoj četvrtini. Sabalenka se u prvom kolu suočava sa Eminom Bektaš, a na njenoj stazi je prva moguća seme.

Osmi nosilac Dženg Ćinven i deveti nosilac Marija Sakari takođe su u ovom kvartalu. Kao i no. 24 nosilac Mira Andreeva, koja je izbacila Sabalenku u četvrtfinalu Rolan Garosa. Andreeva se pojavljuje u okršaju 17-godišnjaka sa Brendom Fruhvirtovom.

JOŠ ČITANJA:

  • Ekskluzivno: Andrejeva u filmu „Open Up“
  • Rajbakina i Vondrousova mogu da ugase skeptike
Gauf ima nula poena za odbranu, pošto je pala na Kenin u svom openeru 2023.

Gauf ima nula poena za odbranu, pošto je pala na Kenin u svom openeru 2023.

Na dnu žreba, no. 2 seme Koko Gauf suočava se sa zemljakom Kerolajn Dolehide u svom openeru u ponedeljak. Gauf predvodi tri nosioca Amerikanca u ovom kvartalu, zajedno sa brojem 12 Medison Kiz i br. 19 Emom Navaro.

Navaro se našla u prepunom delu koji vidi 16. nosioca Viktoriju Azarenku kako se u uvodnoj rundi sastaje sa Sloun Stivens. Pobednica tog takmičenja mogla bi da se suoči sa finalistkinjom 2021. Što se tiče Navara, Naomi Osaka se nazire kao potencijalni izazov u drugom kolu.

Ostanite uz nas za potpunu analizu i predviđanja Stiva Tignora.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.