Paula Badosa će debitovati na Vimbldonu sa Čehinjom Muchovom

Paula Badosa će debitovati na Vimbldonu sa Čehinjom Muchovom

Katalonac dolazi iz četvrtfinala na WTA 500 u Bad Homburgu

IŠpanski ženski tenis dolazi sa četiri predstavnika u singlu na Vimbldonu: Sara Sorribes, Cristina Bucsa, Rebeka Masarova, Jessica Bouzas i Paula Badosa. Ovo poslednje ulazi sa svojim ptotegičnim rangiranjem.

Badosa, koja se upravo plasirala u četvrtfinale WTA 500 u Bad Homburgu, što će joj omogućiti da se sledećeg ponedeljka vrati u prvih 100, debitovaće protiv Karoline Muchove, 35. na listi.

Muchova, koji se ove nedelje vratio na terene u Istbornu posle devet meseci udaljenosti od zvanične konkurencije, nije skočio da igra četvrtfinale zbog povrede zgloba.

U sećanje na drugi krug poslednjeg izdanja, kada je morao u penziju posle poraza u prvom setu od Marte Kostjuk. Povreda leđa ju je stavila na stranu do kraja sezone.

Najgoru sreću imala je Džesika Bouzas, koja će od starta ukrstiti puteve sa šampionom Marketa Vondrousova. Sa svoje strane, Kristina Bucsa će se suočiti Ana Bogdan. U slučaju Masarove, njen prvi meč će biti sa Rusom Liudmila Samsonova.

Sorribes, broj 1 ženske ‘Armade’, počeće karijeru sa Italijanom Jasmin Paolini, potpuno novi finalista na poslednjem Rolan Garosu.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.