Prva pobeda u Top 20! „Uspešan“ Pol Džub nadmašio Bena Šeltona sa meč lopte na Majorci

Prva pobeda u Top 20! "Uspešan" Pol Džub nadmašio Bena Šeltona sa meč lopte na Majorci

Ovaj 24-godišnjak postao je drugi Britanac u četvrtak koji je stigao do devojačkog ATP polufinala posle Bilija Herisa u Istbornu.

Pol Džub i Bili Heris imaju nedelje za pamćenje uoči osporavanja svog domaćeg majora u plasmanu u devojačko ATP polufinale.

Džub je taj podvig postigao škripajući pored vrhunskog nosioca Bena Šeltona, 6-3, 3-6, 7-6 (8), na Šampionatu Majorke u okršaju bivših NCAA šampiona.

„Samo je tokom celog meča bilo sve bolje i bolje. Večeras sam napredovao ovde“, rekao je Džub posle toga na terenu.

Džub je počeo turnir na rang listi broj 289.

Džub je počeo turnir na rang listi broj 289.

Dvadesetčetvorogodišnji kvalifikant, koji je igrao na Univerzitetu Južne Karoline pre nego što je preokrenuo profesionalce, nije ispustio nijen set kroz četiri meča koja su uključivala njegove prve dve pobede na turneji.

Šelton je iznudio odlučujući taj-brejk pošto je odložio tri meč lopte. On je nastavio da postavlja pitanje kada su još trojica prošla nekontrolisano od strane Džuba sa 6-4 i 7-6 prednosti.

Tada je došao red na Britanca da demantuje Šeltona pošto je levi bek stigao do sopstvenog meč-poena zahvaljujući lukavom osvajaču drop-šota iz bekhenda. Locirajući kvačilo prvo servira, Džub je nagrađen kada je Šelton smestio njegov povratak. Dva poena kasnije, Džub je stegao svoju prvu pobedu u Top 20 pošto je Šelton loše špriceknuo na forhendu da bi posle dva sata i 44 minuta završio susret.

„Ovo je očigledno ogromno za mene. Prošla godina je bila tako teška, povređena veći deo godine“, odrazio se on. „Radio sam veoma, veoma naporno da se vratim na ovu tačku. Ovo je jedna od onih vizija koje ste dugo imali u mislima, biti na ovim pozornicama na ovim turnirima. Ovo je ono za šta sam radio, tako malo olakšanja što sam ovde i što sam to uradio.“

Tokom celog meča je sve bolje i bolje. Napredovao sam ovde veиeras. —Pol Džub

Sebastijan Ofner iz Austrije stoji između Džuba i pogotka za podizanje trofeja. Gael Monfils i Alehandro Tabilo sastaće se u drugom polufinalu.

U Istbornu, Heris je takođe prošao kroz tri teška seta na Rothesay Internationalu. Iskoristivši priliku za džokera, 29-godišnjak je pobedio Flavija Kobolija 6-7 (3), 7-6 (4), 6-2, obezbedivši jedine dve brejk prilike u finalnom setu.

Haris se u finalnoj četvorki u petak suočava sa Australijancem Maksom Purselom. Dvostruki šampion Tejlor Fric, nosilac broj 1, poravnao je susret sa Purselinim sunarodnikom Aleksandrom Vukićem posle pobede nad Džerijem Šangom 7-6 (5), 7-6 (5).

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.