Paula Badosa se oprašta u četvrtfinalu Bad Homburga sa Šnajderom

Paula Badosa se oprašta u četvrtfinalu Bad Homburga sa Šnajderom

Katalonac napravio korak nazad u svom napredovanju na travi i na WTA rang listi

Avantura Paule Badose na WTA 500 u Bad Homburgu završila se u četvrtak. Ruskinja Dajana Šnajder, na 84. mestu, Delovao je kao dželat, sa skorom 6-3 i 7-6(3).

Bio je to peti susret njih dvojice, četvrti u sezoni. Španac je dominirao u presedanjima sa 3-1. Jedini poraz je bio prošlog januara u Hua Hinu zbog povlačenja Badose kojima je ostala želja da po drugi put ove sezone zategnu tri pobede u istom takmičenju. Drugi je bio na zemlji Rimskog Foro Italika.

Napredak na listama učenika Pol Toleda usporio je na 93. mestu. Treba se setiti da je 113. počeo sedmicu, daleko od ‘top 100’.

Šnajder je postigao uvodni set pun alternativa. Meč je suspendovan krajem prvog seta zbog kiše. Šnajder je izašao priključeniji u nastavku i pogodio rezultat na komotno 3-0.

Badosi je nedostajala pokretljivost prethodnih dana. Bila je daleko od nivoa koji je pokazala da bi pobedila Arantxa Rus i Jule Niemeier.

Međutim Paula je izvukla ono što je morala da izjednači na četiri utakmice. Čak je imao i loptu za 5:4 i servirao. Nije mogao to da iskoristi.

Posle sačuvao bi prvi eliminacioni poen na 6-5. To bi primoralo na iznenadnu smrt. Na kraju bi kleknuo. Sledeća obaveza im je od sledećeg ponedeljka na travi Vimbldona.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.