Alehandro Moro prošao svoju prvu ‘Grend slem’ kvalifikaciju i biće osmi Španac na Vimbldonu

Alehandro Moro prošao svoju prvu 'Grend slem' kvalifikaciju i biće osmi Španac na Vimbldonu

23- godišnji teniser iz Madrida briljantno je pobedio u svoja tri meča u kvalifikacionoj fazi

Alehandro Moro, 189. na ATP listi sa 23 godine, zaradio je u četvrtak kartu za glavni žreb Vimbldona, čiji će parovi biti izvučeni sutra. To жe biti njegovo prvo pojavljivanje u majoru.

Mur nakon što su na put ostavili perspektivne Žoao Fonseku i Matea Gigantea, dobro je objasnio veterana Damira Džumhura, 7-6(6), 6-4, 0-1 i Bosanca u penziji.

Ne treba se sećati da je treći meč kvalifikacija za Vimbldon, za razliku od prethodnih, Najbolje je od pet setova.

Španac postaje osmi član muške ‘Armade’ u sporu u trećem majoru. Pored njega će biti Karlos Alkaraz, Alehandro Davidovič, Pedro Martínez, Jaume Munar, Roberto Carballés, Roberto Bautista i Pablo Carreño.

Ovaj drugi sa zaštićenim plasmanom (18) zbog povrede lakta zbog koje nije bio u konkurenciji od prošlog oktobra i do povratka na Rolan Garos.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.