Karlos Alkaraz i njegovo prvo iskustvo na vimbldonskom centru: „Bio sam šokiran, bio sam blokiran“

Karlos Alkaraz i njegovo prvo iskustvo na vimbldonskom centru: "Bio sam šokiran, bio sam blokiran"

Španac priznaje da je u svom meču sa Grešnikom, u 16. kolu 2022. godine, shvatio veličinu mesta održavanja

Karlos Alkaraz vraća se na centralni teren All England kluba ovog četvrtka 347 dana nakon što je krunisan za šampiona Vimbldona, u svom izdanju za 2023. godinu.

Španac će trenirati 45 minuta sa Danilom Medvedevim. To će biti prvi put da ove godine trenira na takmičarskim terenima. Teniseri, bez izuzetka, imaju samo dva dana da se pripreme na takmičarskim terenima nedelju dana pre turnira.

Imaju maksimalno 30 minuta, što se može produžiti i do sat vremena ako to urade sa drugim konkurentom kao što je Medvedev. Carlitos je nagazio prvi put na travi glavnog terena trećeg majora u 16. kolu turnira, 2022. godine, protiv Janika Grešnika. Na kraju je izgubio.

Bilo je to pre i posle, kako se prisetio u MARCA: „Igranje na vimbldonskom centru me je blokiralo, bio sam u šoku. Nisam znao kako da se snađem igrajući na tom terenu. Bilo je teško prilagoditi se tome. Nisam mogao da vam kažem zašto, to je katedrala tenisa, sve je tako lepo i ja sam to osetio drugačije“.

Prvi koji će se igrati

Da budem aktuelni šampion daje neke privilegije kao što je prvi koji će nagaziti na zelenilo glavnog suda All England Kluba sledećeg ponedeljka, 1 jula. Biće od 13:30 u Londonu, još sat vremena u Španiji. Protivnik će biti poznat posle žreba koji će biti održan ovog petka.

Teniser iz El Palmara igraće osmi put u Teniskoj katedrali, koji ga je prošle sezone uzdizao istorijskim finalom osvojenim u pet setova protiv Novaka Đokovića.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.