Garbinje Muguruza će ozvaničiti WTA finale u Saudijskoj Arabiji

Garbinje Muguruza će ozvaničiti WTA finale u Saudijskoj Arabiji

Ona je prvi bivši igrač na ovoj poziciji

GArbiñe Muguruza, bivši broj Jedan svetska šampionka u ženskom tenisu, dvostruka šampionka Grend slem, i uklonjen sa pisti od aprila, određen je Direktor WTA finala koji okupljaju osam najboljih igrača sezone, a to će se igrati u Rijad od 2. do 9. novembra, prema onome što je ova organizacija rekla EFE- u.

Garbinje, 30, pobednik Rolan Garos 2016. i Vimbldon 2017. i finalista Australijan opena 2020. pobedio u WTA finalu 2021. Turnir koji kulminaciju svake sezone stavlja uz prisustvo najizuzetnijih reketa godine. Muguruza tako postaje Prvi bivši igrač koji je na ovoj poziciji na prestižnom događaju koji će održati tokom Tri godine.

Počevši od izdanja za 2024. godinu koje će se igrati od 2. do 9. novembra sa osam najboljih singlova i osam najboljih dubl parova, Muguruza će raditi za WTA, u saradnji sa Saudijska teniska federacija i Ministarstvo sporta da nadgleda planiranje i organizovanje događaja.

„Osećam se veoma Privilegovani da mogu da pomognem rastu ovog sporta kao direktor WTA finala. Znam koliko je ovaj događaj poseban za naše vrhunske igrače i takođe sam video njegov potencijal da Inspirativne zajednice iz celog sveta“, rekao je Garbinje.

Tokom karijere Muguruza se kvalifikovala za WTA finale u Četiri prilike i osvojio ih u Gvadalahari (Meksiko) 2021. Njene pobede na Rolan Garosu 2016. i Vimbldonu 2017. učinile su je jedinim igračem za pobedila Serenu Vilijams i Venus Vilijams u velikom finalu. Muguruza je 11. septembra 2017. unapređena u WTA br. 1 i zadržala prvo mesto za četiri nedelje.

„Garbiñe je Model da sledi, ko razume moć sporta da napravi razliku za ljude iz svih životnih šetnji“, rekao je Stiv Sajmon, WTA predsednik i ceo. „Ona je pravi šampion, na terenu i van njega, i savršen kandidat za ovu ulogu.“

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.