Tennis Hall of Fame getting a face lift in time for golden era inductees like Roger Federer & Serena Williams

Tennis Hall of Fame getting a face lift in time for golden era inductees like Roger Federer & Serena Williams

Svetilište u Njuportu otkrilo je planove za renoviranje vrednog 3 miliona dolara koje će udvostručiti izložbeni prostor muzeja i redizajnirati galeriju plaketa.

NEWPORT, R.I. (AP) — Međunarodna teniska kuća slavnih se doliva za neke ekstra specijalne posetioce.

Svetilište Njuporta u utorak je otkrilo planove za renoviranje vrednog tri miliona dolara koje će udvostručiti izložbeni prostor muzeja i redizajnirati galeriju plaketa na vreme za osvešćivanje velikana svih vremena kao što su Rodžer Federer i Serena Vilijams.

„Kada razmišljate o toj zlatnoj eri ko će biti indukovan u narednih pet do 10 godina, to je savršen tajming“, rekao je generalni direktor Hola Den Faber na konferenciji za novinare na kojoj je saopštio planove.

Pročitajte još: Kako je Hali pobedila Kvins klub: Da li je Velika Britanija sama sebe oporezio sa događaja svetske klase?

Najvidljiviji među nadogradnjama biće novi displej za indukte, koji će zameniti plakete na zidu postavom markera, od kojih svaka uključuje zlatni teniski reket koji se ogleda u logotipu Hale. Replika reketa biće data induktu u sklopu ceremonije osvešćivanja.

„To zaista predstavlja prestiž da je ta čast za one indukte, kako za igrače tako i za saradnike“, rekao je Reese Stevens, koji je pomogao u dizajniranju novih displeja. „Reketi zlatne postave će biti nova manifestacija šta znači biti Kuća slavnih.“

Galerija indukta će se kretati od početka eksponata do kraja smislenog obilaska zgrade iz 19. Na kraju eksponata biće dodat novi maloprodajni objekat.

Kada pomislite na ovu zlatnu eru ko će biti indukovan u narednih 5 do 10 godina, to je savršen tajming. Den Faber, generalni direktor Teniske kuće slavnih

Prethodno bi, zbog rasporeda zgrade, posetioci počeli od galerije plaketa i prošetali kroz eksponate, a onda bi trebalo da se udvostruče da bi izašli.

„Želimo da budemo veoma poštovani činjenicom da je ovo istorijska zgrada i to znamo“, rekla je Mindi Vord, koja je takođe radila na planovima za dizajnersku firmu Advent sa sedištem u Nešvilu, sa sedištem u Tenesiju. „Deo našeg izazova — i onaj koji smo prigrlili sa gustom — bio je da se uverimo da se ono što razvijamo, dok se sveže i novo i moderno, neprimetno stapa sa nekim od istorijskih prikaza u istorijskoj umetnosti i arhitekturi kojih nismo želeli samo da se rešimo.“

To je prva velika nadogradnja na Halu od 2015. galerija plaketa nije ažurirana od 2008. Oko 30.000 posetilaca svake godine lično obiđe dvoranu – što je broj koji se nada da će udvostručiti – sa planovima da eksponati budu dostupniji onlajn onima koji ne mogu da skoče u ovaj dobro štikliran dom vila i marina u zalivu Naraganset.

Hala će biti zatvorena tokom renoviranja, koje bi trebalo da počne u novembru, a da se završi do sledećeg maja.

Igrači ispunjavaju uslove za Indukciju Kuće slavnih pet godina nakon što su poslednji put bili „značajan faktor“ na ATP ili WTA turama. Federer se penzionisao 2021. i Vilijams godinu dana kasnije, što znači da će steći pravo na indukciju 2026. i ’27.

„Zlatna era tenisa je možda u penziji, ali je pred nama“, rekla je potpredsednica Hola Džulijana Barbijeri. „Rodžer Federer, Serena Vilijams, Rafael Nadal, Endi Marej i Venus Vilijams postaće Kuća slavnih, i bilo je vreme da uzmemo ono što je bilo u trenutnoj galeriji i modernizujemo to, modernizujemo to do danas, modernizujemo to za evoluciju sporta i učinimo da se to više uklapa u to ko i na šta je igra evoluirala od 2008.“

Predsednik Patrik Mekinro je takođe rekao da organizacija planira nove događaje nakon što je Kuća slavnih opena izgubila mesto u ATP kalendaru posle ove sezone. Turnir se igra skoro 50 godina u julu zajedno sa indukcionim ceremonijama, ali datum u nedelji posle Vimbldona naveo je mnoge vrhunske igrače da preskoče turnir i odmore se.

Detalji će biti saopšteni sledećeg meseca.

„Znate rečenicu: ‘Danas je prvi dan ostatka vašeg života?'“ Mekinro je rekao. „Sledeća godina je prva yeOstatak našeg života. I, biće fenomenalno.“

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.