Aleks de Minaur, Ajla Tomljanović vodiće tenisku reprezentaciju Australije na Olimpijskim igrama u Parizu

Sport na TV-u za nedelju, 5. maj

Devetoplasirani Aleks de Minaur jedan je od devet igrača koji su izabrani da predstavljaju Australiju u tenisu na Olimpijadi u Parizu

SIDNEJ (AP) — Aleks de Minaur treba da debituje za Olimpijske igre u Parizu tri godine nakon što je isteran sa Igara u Tokiju zbog COVID-19.

Devetoplasirani de Minaur bio je među devetoricom tenisera izabranih u sredu za olimpijsku reprezentaciju Australije. Ajla Tomljanović biće jedina Australijanka u ženskom singlu u Parizu.

„Očigledno sam prošli put imao malo sreće što nisam mogao da igram u Tokiju, ali sam se ugledao na Pariz i super sam uzbuđen što sam sada zvanično deo ovog tima“, rekao je de Minaur, koji ima devet ATP titula u karijeri.

Aleksej Popirin, Kris O’Konel i Rinki Hijikata pridružiće se de Minauru u muškom singlu. Met Ebden, br. 1 na svetskoj rang listi dublova, udružiće se sa Tokiom 2020. mešovitim osvajačem bronzane medalje u dublu Džonom Peersom u muškom dublu. De Minaur i Popirin takođe će se takmičiti u muškom dublu.

Elen Perez, devetoplasirana igračica ženskog dubla, biće partnerKa Darija Savil u ženskom dublu.

Trostruki olimpijac i dvostruki Grend slem šampion u singlu Lojton Hjuit biće kapiten muškog tima. Sem Stosur, jedina petostruka australijska teniska olimpijka i šampionka otvorenog prvenstva SAD u singlu 2011.

Rolan Garos će biti domaćin teniskog takmičenja u Parizu od 27. jula do Aug. 4, prvi put od Barselone 1992. godine da se olimpijski turnir igra na šljaci.

___

AP Pariske olimpijske igre:

https://apnews.com/hub/2024-paris-olympic-games

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.