Roberto Bautista se seli u četvrtfinale Šampionata Majorke i ponovo kuca na vrata ‘top 100’

Roberto Bautista se seli u četvrtfinale Šampionata Majorke i ponovo kuca na vrata 'top 100'

Kastelon, finalista u izdanju 2022, vratio se iz seta protiv Humberta, drugog nosioca u remiju na Majorkanu

Roberto Bautista(36) je prošlog ponedeljka napustila svetski ‘top 100’ i pao je na 122 mesto pošto nije odbranio polufinale turnira Halle 500.

Dan kasnije, prilika da uđe u elitu proizvedena je njegovim dodavanjem u četvrtfinale Šampionata Majorke.

Kastelon je pobedio ovog utorka protiv Ugo Humbert, drugo seme na žrebu i šesnaesto mesto na listama, po 3-6, 6-3 i 6-4.

Još jedna pobeda i Bautista će početi sledećeg ponedeljka ponovo u prvih 100. Ne treba se setiti da je njegov najbolji rezultat na Majorkan Openu 250 bilo finale 2022. koje je izgubio od Stefanosa Cecipasa.

Ako Roberto Karbaljas sledeći porazi Gaela Monfilsa, mogao bi da dođe do fratridnog duela u četvrtfinalu što bi garantovalo prisustvo člana ‘Armade’ u polufinalu.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.