Branilac titule na Majorci Kris Eubanks eliminisan u prvom kolu od Jakuba Mensika

Branilac titule na Majorci Kris Eubanks eliminisan u prvom kolu od Jakuba Mensika

Očekuje se da će Amerikanac sledeće nedelje pasti van Top 60 zbog poraza u utorak.

Bilo je to pre 12 meseci kada je Kris Eubanks prvi put zakoračio u krug pobednika na ATP Turu svojim drečavim trčanjem na Šampionatu Majorke.

Eubanks je u utorak sapleo prvu prepreku u odbrani titule.

Igrajući samo svoj drugi meč na turneji na travi, Jakub Mensik je nokautirao nosioca broj 8, 6-3, 3-6, 6-1. Osamnaestogodišnjak je vanseriji servirao Amerikanca sa 12 asova (naspram devet) i stopom uspešnosti od 64 posto na svom drugom servisu (naspram 50) da bi posle 90 minuta napredovao.

Mensik je sada 11-7 ove sezone na nivou turneje.

Mensik je sada 11-7 ove sezone na nivou turneje.

Posle toga, tokom intervjua na terenu, od Mensika je zatraženo da opiše svoju igru nakon što je postao najmlađi pobednik meča u istoriji turnira.

„Moj servis je najveće oružje, takođe moćan forhend i bekhend. Da, agresivni baseliner“, rekao je on.

Ranije ove sezone, Mensik je osporio svoj prvi meč za ATP titulu u Dohi i pokupio par top 10 pobeda u zacementiranju svog mesta unutar Top 100. Međutim, nedaće sa povredama uskratile su mu priliku da debituje na Otvorenom prvenstvu Francuske.

„Očigledno posle teških nedelja, patnje sa povredom, srećan sam što ću se ponovo takmičiti“, rekao je Čeh. „Nazad na travu sa ‘W.’ srećan sam i guraću više za sledeću rundu.“

Fabio Fognini čeka u drugom kolu.

Što se tiče Eubanksa, predviđeno je da sledeće nedelje padne van Top 60. Neće biti ništa lakše za Olimpijakos iz Pariza 2024. sa četvrtfinalom za odbranu na Vimbldonu.

Dalje čitanje

  • FEATURE: Chris Eubanks u našoj seriji „Open Up“
  • FLEŠBEK: Neverovatan uspon Aleksa Mišelsena
Mišelsen je prošao u svoje treće ATP četvrtfinale u sezoni (izgubio je prethodna dva).

Mišelsen je prošao u svoje treće ATP četvrtfinale u sezoni (izgubio je prethodna dva).

Aleks Mišelsen, koji je prošle godine u uvodnoj rundi pobedio Eubanks sa 7:5, udario je svoju kartu za četvrtfinale. Ovaj 19-godišnjak eliminisao je finalistu iz 2023.

Mišelsen nije nepoznanica za travu, pošto je prošlog jula završio drugoplasirani u Njuportu za Mannarino u svom drugom pojavljivanju na turneji. Svetski broj 62 stigao je pošto se kvalifikovao na takmičenju na 500 nivoa u Hali, gde je poražen od Matea Berettinija.

Pol Džub i Adam Volton pobedili su u svom glavnom žrebu posle kvalifikacija.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.