Vimbldon je otvoren za promene ali čuva travu: Alkaraz će imati samo dva dana da trenira na terenima

Vimbldon je otvoren za promene ali čuva travu: Alkaraz će imati samo dva dana da trenira na terenima

Teniseri imaju samo dva dana (sreda ili četvrtak i petak ili subota) da nagaze na takmičarske terene

Vimbldon, turnir koji je istorijski najviše oklevao da se promeni, im je otvorio vrata dolaskom novog veka.

Prvo je bilo njegov poseban sistem za pravljenje semena, što je u obzir u obzir rezultate na travi iznad ATP i WTA rang liste.

Ovo pravilo je preminulo 2021.. Godinu dana kasnijei definitivno eliminisao ‘Srednju nedelju’, što je bio državni praznik krajem prve nedelje takmičenja u kojem nije bilo mečeva.

Od kada je ovaj dan odmora ustanovljen 1982. Postojala je konkurencija samo u četiri izdanja zbog obaveze da se mečevi nategne suspendovani zbog kiše. ‘Manic Monday’ gde je odigrano 16. kolo žreba u muškom i ženskom singlu.

Od poslednjeg izdanja Igračima je dozvoljeno da nose ne-beli donji veš ispod suknji ili pantalona za menstruaciju.

Skoro nedodirljiv zeleni tepih

Turnir, međutim, Još uvek se čuvaju takmičarski tereni. U stvari, reket profesionalci, ko može da trenira od prethodnog vikenda u Aorangi parku, instalacija u okviru All England Kluba, Od sutra mogu da vežbaju samo dva dana na igralištima.

Na taj način, Karlos Alkaraz ili Novak Đokovićizmeđu ostalih Oni mogu da biraju između srede ili četvrtka i petka ili subote da finalizovanje postave na terenu gde će akcija početi sledećeg ponedeljka, 1. jula i do nedelje 14. jula.

U Aorangi parku svaka vrsta boje je dozvoljena u odeći. Drugačije je na takmičarskim terenima Vimbldona. Tamo je samo beli pribor dobar i za mečeve i za treninge.

Dozvoljeno je nositi logoe koji nisu bele na visini grudi i na rukavima, ali ne mogu da prelaze 10 milimetara.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.