Elena Rajbakina se povlači iz Istborna zbog „promene rasporeda“

Elena Rajbakina se povlači iz Istborna zbog "promene rasporeda"

Svetski broj 4, koji je prošle nedelje morao da skrati svoju berlinsku kampanju, zamenila je srećna gubitnica Sofija Kenin.

Najbolji nosilac Elena Rajbakina neće igrati protiv Rothesay Internationala u Istbornu uoči Vimbldona.

Zvaničan razlog za poslednje povlačenje Kazahstana: „promena rasporeda“.

Bolesti su prethodno sprečile Rajbakinu da odbrani bilo koju od svojih WTA 1000 titula na Indijan Velsu i Rimu ove godine. Boljke su je takođe primorale da skrati kampanje u Dubaiju i prošle nedelje u Berlinu, gde je svetski broj 4 zaustavio četiri utakmice u četvrtfinalu sa Viktorijom Azarenkom zbog bolova u stomaku.

Rajbakina ima 35-7 u sezoni.

Rajbakina ima 35-7 u sezoni.

Uprkos neuspesima, šampion Vimbldona 2022. podigao je tri trofeja (svi na nivou 500) sa ukupno pet finala u prva četiri meseca sezone. Dvadesetdevogodišnjakinja se nadmeće da osvoji svoju prvu titulu na travi od kada je postala veliki pobednik na Centralnom terenu.

Rajbakina, koji je u nedelju trenirao u All England klubu na Aorangi trening terenima, eliminisan je od strane Ons Džabeura u četvrtfinalu prošle godine— revanš mečom prethodne godine.

Srećna gubitnica Sofija Kenin zamenila ju je na vrhu žreba za Istborn.

Amerikanac se suočava sa Harijet Dart za mesto u poslednjih osam. Lokalne nade bile su među dobitnicama WTA lige u ponedeljak, zajedno sa Jelenom Ostapenko, Lejlah Fernandez i Magdom Linet.

Na muškoj strani, Markos Điron je izbacio aktuelnog šampiona Franciska Čerundola, 7-6 (5), 7-6 (4), a Džeri Šang je zabeležio pobedu od 7-5, 3-6, 7-6 (4) nad nosiocem Tomašom Martinom Ečeverrijem 7.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.