Đoković: „Igraću samo ako budem mogao da se borim za titulu“

Đoković: "Igraću samo ako budem mogao da se borim za titulu"

Srbin trenira od nedelje na Vimbldonu posle operacije meniskusa pre 19 dana posle povrede kolena u 16 rundi na Rolan Garosu

ISrpkinja Novak Đoković, sedmostruki osvajač Vimbldona, On je pružio uveravanja da će ove godine igrati turnir samo ako želi da „ode daleko i bori se za titulu“, posle neizvesnosti oko njegovog fizičkog stanja zbog povredu kolena koju je doživeo na Rolan Garosu Pre manje od tri nedelje.

Đoković je pre 19 dana podvrgnut operaciji meniskusa, pošto je povredio koleno u svojoj rundi Rolan Garosa od 16. pobede nad Franciskom Čerundolom.

Uprkos intervenciji i prognozama da će biti van šina tri nedelje, Đoković se pojavio nekoliko dana kasnije vozeći bicikl za vežbanje, da kasnije pokupi reket i vežba na tvrdim terenima.

Nakon testiranja padina Aorangi parka ove nedelje po prvi put, Srbin se u ponedeljak vratio u All England Club da trenira sa Argentincem Fede Coria dva sata.

Posle treninga, beogradski jahač, koji nosi zaštita na kolenu i još jedna na podlaktici– govorio je za medije prisutan na Vimbldonu.

„Nisam iznenađen. Plan je bio da pokušam da igram Vimbldon, tako da to i radim. Zato sam došao da treniram i vidim kako ide“, rekao je Đoković.

„Ne mogu da dam mnogo detalja o kolenu, ali Dobro ide. Rehabilitacija ide u pravom smeru svaki dan. Malo po malo bolje. To je ono što mi daje nadu i želju da napredujem. Još uvek imam nedelju dana pred sobom, dovoljno vremena. Daću sve od sebe da znam kako sam pre nego što se napravi žreb“, objasnio je on.

Đoković, koji Igrao je u poslednjih pet finala turnira i osvojio ih je četiri -izgubio je poslednju protiv Karlosa Alkaraza- znaće ko su mu rivali u petak, kada se bude pravio žreb, i potvrdio da ako bude igrao turnir to je zato što vidi sebe sa šansom da napreduje.

„Nisam došao ovde da provedem nekoliko rundi. Igraću ako sam siguran. Uzimaću to iz dana u dan, na osnovu toga kako sam, kako se osećam i da li mogu da igram u najboljem izdanju. Ako ne mogu da igram, daću nekom drugom tu šansu. Igraću samo ako sam u poziciji da daleko idem i borim se za titulu. Ne guram se do granice, ali se nadam da će se to desiti u narednih nekoliko dana. Ne bih bio ovde bez dozvole lekara“, rekao je on.

Nisam došao ovde da provedem nekoliko rundi. Igraću ako budem siguran.

Novak Đoković

„Ne dolazim da igram igru. Ne planiram da se penzionišem i da ovo bude moj poslednji Vimbldon, tako da želim da nastavim i ova godina je bila drugačija, sa ovom povredom u Parizu. To je loša sreća, ali je deo sporta. Ovo je prvi put da imam veliku povredu kolena, tako da se nosim sa tim iz dana u dan, najbolje što mogu i zajedno sa članovima mog tima. Uložio sam mnogo sati u protekle dve nedelje na rehabilitaciju. Verovatno više nego da nije povređen“, rekao je Đoković.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.