„Još nije isključeno“: Džudi Marej postavila rekord kada su u pitanju šanse Endija na Vimbldonu

"Još nije isključeno": Džudi Marej postavila rekord kada su u pitanju šanse Endija na Vimbldonu

Teniski trener i mama bivšeg sveta br. 1 oštro je kritikovala izveštaje tokom vikenda nakon što su njegovi privatni medicinski detalji „procureli“ u britansku štampu.

Ne tako brzo, kaže Džudi Marej.

Teniski trener i mama bivšeg šampiona Vimbldona, Endija Mareja, izašla je na društvene mreže da prozove spekulacije oko zdravlja igrača – i zalupi curenje njegovih „privatnih medicinskih detalja“ britanskoj štampi u izveštajima tokom vikenda.

„Kada vaši privatni medicinski detalji procure u medije od strane nekoga za koga ste mislili da možete da verujete… Tako razočaravajuće“, napisala je ona u postu na X, platformi ranije poznatoj kao Tviter.

„I BJI – još uvek nije isključen.“

Pročitajte još: Izveštaj kaže da će Endi Marej propustiti Vimbldon posle operacije kičmene ciste, ali ostaje nejasno

Ispravka dolazi posle ekskluzivnog izveštaja britanskog lista Telegraf objavljeno u nedelju da je Marej trebalo da propusti Vimbldon nakon što je podvrgnut operaciji kičmene ciste. Šest nedelja oporavka takođe bi ugrozilo njegovo učešće na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu, ili ga čak u potpunosti odbacilo.

Nekoliko sati nakon što je ta vest slomila srca ljubitelja tenisa, Gardijan objavio sopstveni izveštaj koji je izgleda bio u suprotnosti sa tim navodeći da „još nije doneta odluka“ o Marejevom učešću.

Bez obzira na to, saga je samo poslednji udarac za Mareja tokom sezone koja je trebalo da bude njegov oproštajni krug. Ovaj 37-godišnjak je objavio nameru da zauvek okači svoje rekete posle ovog leta, s tim da će mu ovogodišnji Vimbldon biti poslednji – ali višestruke povrede su unele ključ u te planove.

U martu tokom meča na Otvorenom prvenstvu Majamija, Marej je doživeo punu rupturu AFTL-a u levom zglobu i delimičnu rupturu CFL-a. Povreda Grizlija ga je stavila na stranu dva meseca, a on se vratio akciji u evropskoj sezoni crvene šljake. Prošle nedelje u Kvins klubu, Marej je bio primoran da se povuče sa meča drugog kola protiv Džordana Tompsona i povuče se iz dubla na šampionatu u štićenici zbog slabe povrede leđa.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.