Đoković radi na svom čudu: Dva sata treninga sa Korijom

Đoković radi na svom čudu: Dva sata treninga sa Korijom

Srpski teniser se vratio na posao u objekte Teniskog kluba All England i upoznao Karlosa Alkaraza

ISrpkinja Novak Đoković, koji je povratio plasman broj 2 na svetu, nastavlja sa svojom posebnom borbom sa vremenom da bude u Vimbldon i trenirao ovog ponedeljka dva sata sa Argentincem Fede Coria.

Đoković, sedmostruki šampion u Katedrali, podvrgnut je operaciji meniskusa pre 19 dana , nakon što je povredio koleno u svojoj rundi Rolan Garosa od 16 pobeda nad Argentincem Francisko Cerundolo.

Uprkos intervenciji i prognozama da će biti van šina tri nedelje, Đoković Pojavio se nekoliko dana kasnije vozeći bicikl za vežbanje, da bi kasnije pokupio reket i vežbao na tvrdim terenima, što je bio nepogrešiv znak njegove namere da igra na tvrdim terenima. Vimbldon.

Nakon isprobaja tragova Aorangi Park Ove nedelje po prvi put, Srbin se vratio u All England Club ovog ponedeljka da se oprobam sa Argentincem Fede Coria. Sa Korijom, brojem 71 na svetu i koji u svoja tri učešća na Vimbldonu nije dobio nijedan meč, Đoković je trenirao dva sata i sa ritmom koji je išao sa manje na više.

Tokom prvog sata nastupila su dva igrača Desetominutne razmene, usledile su pauze od oko pet minuta, kako bi se izbeglo preopterećenje Srbina, koji je na podlaktici nosio zaštitu kolena i još jedan, pored toga što su mu u dva navrata potrebne masaže fizičkog trenera na zglobu i podlaktici.

Tempo treninga se povećao u drugom satu, tokom kojeg su se usudili da odigraju dve taj-brejk prilike. U prvoj i posle opklade tenisera na kafu posle toga, Đoković je pobedio sa 8-6, pošto je prevazišao nepovoljnih 2-6, dok je u drugom onaj koji ju je uzeo bio Korija sa 9-7.

Sastanak sa Alkarazom

Đokoviću su se, pre početka treninga, ukrstili putevi u prostoru za zagrevanje Aorangija sa Karlos Alkaraz, njegov dželat u prošlogodišnjem finalu. Posle pozdrava i zagrljaja, Đoković i Alkaraz Imali su razgovor u kojem je Srbin ovih dana rekao da se „testira“.

Španac je dva sata trenirao sa 39-godišnjim Švajcarca Stenom Vavrinkom, koga je pobedio prvo sa 6:4, a potom istim rezultatom u setu koji je počeo sa 2:2 da bi se ubrzao. Ovog ponedeljka je Alkaraz poslednji trening sa Semjuel Lopez, trener Pablo Carreño koji ga je pratio, kao što se desilo prošle godine, u nedelji Kod kraljice.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.