Još jedan korak napred: Novak Đoković udario na Vimbldon noseći kompresivni rukav kolena

Još jedan korak napred: Novak Đoković udario na Vimbldon noseći kompresivni rukav kolena

Čovek koji ga je pobedio u prošlogodišnjem finalu Karlos Alkaraz takođe je primećen na treningu u ponedeljak.

Dok su kvalifikacije za Vimbldon počele u ponedeljak u Roehamptonu, poznata lica bila su na terenu SW19 nedelju dana pre početka akcije glavnog žreba.

Među šampionima primećen: Novak Đoković.

Đoković je vlasnik ocene 92-11 na Vimbldonu na 18 nastupa.

Đoković je vlasnik ocene 92-11 na Vimbldonu na 18 nastupa.

Dvadesetdvomodni veliki pobednik je u ludoj crti da bude podoban za majora na travi, pošto je doživeo pokidan meniskus u desnom kolenu koji je doveo do povlačenja uoči četvrtfinala Rolan Garosa. Pošto je podvrgnut operaciji, Đoković je krajem prošle nedelje podelio snimak svog napretka.

U All England klubu, 37-godišnjak je pogodio sa kompresivnim rukavom koji je prekrivao udarnu oblast dok je ljuljao Lacoste majicu koja krasi njegovo prezime. Takođe je nosio rukav na desnoj ruci.

Ovog meseca Đoković je video da ga Jannik Grešnik i Karlos Alkaraz nadmašuju na ATP listi. Srbin se nadmeće za osvajanje svoje osme titule na Vimbldonu, pošto je u prošlogodišnjem finalu završio kao drugoplasirani Alkaraz, posle naleta od četiri uzastopne krune.

Alkaraz je pobedio u 17 od 20 mečeva na turneji na travi da bi počeo karijeru.

Alkaraz je pobedio u 17 od 20 mečeva na turneji na travi da bi počeo karijeru.

Španac je takođe viđen kako trenira na licu mesta dok se priprema za odbranu titule.

Alkaraz, koji je trijumfovao u Parizu za svoju treću veliku titulu na tri različite podloge, neće imati istu pripremu kao pre godinu dana kada je podigao trofej u Kraljičinom klubu. Ovaj 21-godišnjak je zbačen od strane domaćeg favorita Džeka Drejpera u drugoj rundi takmičenja ATP 500 u Londonu.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.