C.T. Chamartín dodaje ženski ITF u svoj kalendar

C.T. Chamartín dodaje ženski ITF u svoj kalendar

Zadužbina od 15 000 dolara

IL Teniski klub Chamartín, jedna od glavnih igračica španskog tenisa, ove nedelje održava turnir u ženskom kolu ITFOpremljen $15,000. To je jedan od događaja koji je deo Španska teniska piramida, sa ciljem da se omogući kvalitetna konkurencija i bodovanje za međunarodnu rang listu našim teniserima, a koji je takođe deo obimnog profesionalnog kalendara podržanog od strane Teniska federacija Madrida. Primer organizacione snage C.T. Chamartína je da u poslednjim nedeljama sezone Takođe Domaćin turnira Muški ITF.

Iako je to Prvi izdanje turnira uglavnom treninga, iako iskusniji teniseri takođe učestvuju u njemu, na neki način ovaj turnir nasleđuje i tradiciju profesionalnog tenisa Chamartín, gde oba Velika nagrada Madrida i Ženski internacionalni open. Por sus pistas pasaron Arantxa Sánchez Vicario, Mónica Seles, Conchita Martínez, Iván Lendl, Stefan Edberg, Sergi Bruguera…

Turnir u režiji Loloa Pastrana, takođe sportski direktor kluba, ima Nemačku Karolinu Kuhl (409 WTA) i Francuskinje Ema Lenne (477) kao prvi favoriti. Reprezentacija španskog tenisa u finalnom žrebu je u rukama Albe Kralj, Noelija BouzoPaula Arijas i mlada Kejtlin Quevedo kao teniseri sa pristupom finalnom žrebu.

Kiša je poremetila uvodne dane, ali rezultati poput trijumfa Albe već su zabeleženi Kralj O Brazilcu Candiotto u prvom kolu sa 6-4 i 6-4

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.