Endi Rodik je bio pesimista oko toga kuda ide tenis, ali „ne može biti srećniji što greši u vezi toga“

Endi Rodik je bio pesimista oko toga kuda ide tenis, ali "ne može biti srećniji što greši u vezi toga"

U ovom post-pariskom izdanju ‘Served with Andy Roddick’, bivši no. 1 Kim Clijsters govori o aktuelnom br. 1, Iga Swiatek, dok se Jon Wertheim osvrće na „čudan“ turnir.

Iga Sviatek i Karlos Alkaraz su šampioni Rolan Garosa 2024. Sledi francuska fortnajt je ovonedeljna Služio sa Andy Roddick-om, gde se Kim Klijsters vratila na šou zbog svojih misli o slemu na šljaci.

Počevši od sada četvorostrukog šampiona Rolan Garosa, Sviateka, Klijsters je imao samo pohvale.

„Ona ima tako otvoren um da uči“, kaže Klijsters. „Ona se stalno poboljšava, pa joj je način razmišljanja da želi da bude jedna od velikih.

„Mislim da su je svi na neki način olovkom olovčili da osvoji turnir pre nego što je žreb uopšte napravljen. Njeni mečevi su prilično jednostavni, niko je zapravo ne osporava, tako da ukoliko ne možete da volite da je udarite sa terena, mislim, da neće imati nikakvih problema ni sa kim zaista.“

Iga Sviatek je za samo sat i osam minuta savladala Jasmin Paolini za svoju četvrtu titulu na Rolan Garosu.

Iga Sviatek je za samo sat i osam minuta savladala Jasmin Paolini za svoju četvrtu titulu na Rolan Garosu.

Rodik se slaže, čak i poredeći Sviateka sa Rafaelom Nadalom u smislu koliko neretko gube, i koliko je teško iseliti ih iz ritma.

„Ne verujem da bi pobedila na takmičenju u sprintu protiv svih na turneji“, kaže Rodik, „ali mislim da je način na koji je efikasna sa svojim pokretom – klizi, udara, a onda je na kraju klizanja već metar nazad prema centru – sve se radi u ovom jednom pokretu zbog čega poželim da povraćam od ljubomore.

„To je samo ova suluda stvar, i takođe neću da se bavim mestom hiperbolički, ali mislim da ona ima neke od najboljih radova na nogama iz sredine terena koje sam video u životu.“

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by Roland-Garros (@rolandgarros)

Cljsters je rekla da joj je omiljeni meč na turniru bila Svijatekova u drugom kolu protiv Naomi Osake, u kojoj je Iga spasila meč loptu. Osaka je igrala „najbolji tenis“, rekla je Klijsters, ali je imala i velike pohvale za finalistkinju Jasmin Paolini.

„Finale nije bilo tesno, ali ona je samo uživala u svakoj sekundi kada je bila tamo, i smejala se i smejala svom timu i tokom utakmica“, rekao je Klijsters.

Na muškoj strani, Verthajm – dolazeći pravo iz intervjua sa šampionom Alkarazom – raspakuje svoju pobedu u poslednjem kolu u pet sena nad Aleksandrom Zverevim.

„Mislim da svi… setio se šta se desilo Karlosu prošle godine sa grčevima, znali su za kontekst Zvereva da su se komplikacije sa njim u finalu, još uvek oporavljaju mislim malo od Rafe od Novaka — bio je to pomalo čudan turnir“, rekao je Verthajm. „Kao što je igračima bilo teško da pronađu ritam, tako su i navijači.

„Na kraju, dobijamo našu priču.“ Nadal je možda igrao poslednji put ali novi Španac dolazi – i ne samo to, već momak koji je pobedio Nadala u prvoj rundi je poslednji protivnik u nedelju.’ Danas je bilo čudno, ali mislim da niko ne traži povraćaj novca, i mislim da na kraju tenis ima svog novog šampiona, tenis ima novog stjuarda, svi ćemo biti dobro“.

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by RG Ballos (@rgballos)

„Bio sam pesimista oko toga gde će tenis da postavi postavu Velike trojke, Serene, Venus na vrhu njene igre i ne mogu biti srećniji što grešim u vezi sa tim“, rekao je Rodik. „Mislim da je igra u sjajnim rukama.“

Uključite se u epizodu na svim Serviranim medijskim kanalima – i ostanite do samog kraja gde Wertheim deli svoje misli o rastajanju iz poslednje dve nedelje, uključujući i kazne igrača (od kojih je pet stiglo od braće Cicipas, za trenerski posao).

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.