Điron pobedio Mareja sa 6:3, 6-4 u 1. kolu Štutgart Opena, Beretini napredovao

Sport na TV-u za nedelju, 5. maj

Markos Điron je zaradio prvu pobedu protiv sadašnjeg ili bivšeg no. 1 kada je pobedio Endija Mareja sa 6:3, 6-4 u prvom kolu travnatog terena Štutgart Opena

ŠTUTGART, Nemačka (AP) — Markos Điron zaradio je prvu pobedu protiv sadašnjeg ili bivšeg broj 1 kada je u utorak pobedio Endija Mareja sa 6-3, 6-4 u prvom kolu travnatog terena Štutgart Open.

54-rangirani Điron je pogodio sedam asova, spasao tri brejk poena sa kojima se suočio i iskoristio dve od svojih pet prilika za pobedu u 75. minutu. Amerikanac će sledeći igrati Džeka Drejpera.

Tridesetsedmogodišnji Marej, bivši broj 1, iskakaće iz prvih 100 prvi put od januara 2022. godine u ponedeljak, posle 11. poraza na turneji u godini.

Škotski igrač je osvojio titulu u singlu na Vimbldonu 2013. i 2016. godine.

Dvostruki šampion Štutgarta Mateo Beretini pobedio je ranije u utorak Romana Safiulina 7-6 (8), 5-7, 7-5.

___

AP tenis:

https://apnews.com/hub/tennis

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.