Aleksandar Zverev „sada nije spreman da ide sa gline na travu“ u povlačenju iz Štutgarta

Aleksandar Zverev "sada nije spreman da ide sa gline na travu" u povlačenju iz Štutgarta

Nemac je u nedelju izgubio finale Rolan Garosa od Karlosa Alkaraza u pet setova tokom četiri sata i 19 minuta.

Finalista Rolan Garosa Aleksandar Zverev neće brzo preći na travu ove nedelje u Štutgartu.

U utorak, svet br. 4 se povukao sa BOSS Opena. Zverev je bio prvi nosilac i nastupio je kao usamljeni takmičar Top 10 na terenu.

„Igrao sam dosta tenisa u poslednjih nekoliko nedelja i stigao do finala u Parizu, gde sam odigrao pet teških setova. Osećam da moje telo sada nije spremno da ide od gline do trave“, rekao je on u saopštenju koje su dali organizatori.

Zverev je na terenu potrošio 23 sata i 46 minuta tokom drugoplasiranog turnira na šljaci, a poraz od šampiona Karlosa Alkaraza činio je četvorke i 19 minuta. To je bio njegov drugi put da je izgubio veliko finale u odlučujućem setu, posle US Opena 2020 (gde je bio na dva seta od Dominika Tajema).

Srećni gubitnik Ričard Gaske zamenio je Zvereva i suočio se sa Amerikancem Brendonom Nakašimom u drugoj rundi žreba na 250 nivoa.

Zverev je sledeći koji treba da se takmiči na još jednom turniru na domaćem tlu u Hali. Terra Wortmann Open, ATP 500, počinje sledećeg ponedeljka i očekuje se da će zajedno sa nemačkim brojem 1 dočekati novopečeni svet Br. 1 Jannik Sinner, Daniil Medvedev, Andrej Rublev i branilac titule Aleksandar Bublik.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.