Den Boš: Džesika Pegula pobedila zauzvrat, Naomi Osaka pobedila u prvom meču na travi od 2019.

Den Boš: Džesika Pegula pobedila zauzvrat, Naomi Osaka pobedila u prvom meču na travi od 2019.

Oba takmičara prošla su u dva seta u utorak na Libema Openu u Hertogenbošu.

Nakon što je bila po strani tokom cele evropske sezone na šljaci sa povredom rebara, Džesika Pegula se u utorak vratila u akciju u Hertogenbošu.

Vajld kard Naomi Osaka takođe je zablistala u svom prvom meču na travi od Vimbldona 2019. godine.

Pegula je nedavno izašla na teren za SAD u kvalifikacijama za BJK Kup na jezeru Nona, Fla. u aprilu.

Pegula je nedavno izašla na teren za SAD u kvalifikacijama za BJK Kup na jezeru Nona, Fla. u aprilu.

Pegula, prvi nosilac na Libema Openu, smenio je kvalifikanta Aliaksandru Sasnovič pobedom 6-2, 6-2. Tridesetogodišnjakinja je kapitalizovala pet od svojih sedam brejk poena, dok je samo jednom ispustila servis da bi napredovala posle 58 minuta.

„Zdrava sam već nekoliko nedelja. Da je (Rolan Garos) počeo nedelju dana kasnije, bila bih tamo sigurno“, rekla je Pegula za WTA Insajder Kortni Ngujen.

„Mislim da se nije mnogo toga zaista promenilo. Iga je dominirao u sezoni šljake, šta je još novo? Sada idemo u travu i siguran sam da će igrači na travi dobro proći. Osećam se kao da se vraćam u iste stvari.“

Pegula je prošle godine napravila svoj najjači rezultat na površini kada se plasirala u četvrtfinale Vimbldona. Amerikanka je u poslednjem setu vodila protiv eventualne šampionke Markete Vondrousove sa 4:1, držeći brejk poen, pre nego što je Čehinja jurišala nazad da osvoji poslednjih pet gemova takmičenja.

„Sada ću odigrati dve dodatne nedelje na travi, tako da se nadam da ću moći dobro da uradim i nadoknadim neke poene ili bar da steknem samopouzdanje i utakmice tamo i onda budem spremna da idem do kraja godine“, rekla je ona.

Osaka je primetno držala meč loptu na Iga Sviateku na Rolan Garosu, pre nego što je podlegla njihovom klasiku u drugom kolu.

Osaka je primetno držala meč loptu na Iga Sviateku na Rolan Garosu, pre nego što je podlegla njihovom klasiku u drugom kolu.

Osaka je za 69 minuta izbacila četvrtog nosioca Elis Mertens sa 6-2, 6-4. Četvorostruka velika pobednica, trenutno rangirana kao broj 125, napajala se pored Belgijanke sa 21 pobednikom (naspram 13 neiznuđenih grešaka) i pretvorila sve tri svoje šanse za brejk poen.

Kao i Pegula, bivљi svet br. 1 traћi svoj prvi trofej na travi. Pre utorka, poslednja pobeda Osake na površini došla je 18. juna 2019. godine u Birmingemu protiv Marije Sakari.

Svih njenih 11 prethodnih završnih nastupa na turneji bilo je na tvrdim terenima.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.