Guči osećaj! Janik Sinner dobio ATP trofej br. 1 u Monte Karlu

Guči osećaj! Janik Sinner dobio ATP trofej br. 1 u Monte Karlu

Italijanu, koji izgleda opušteno kao i uvek, u ponedeljak je uručio nagradu predsednik ATP Andrea Gaudenzi.

Janik Sinner je u ponedeljak zvanično postao prvi Italijan koji se prvi put na vrhu ATP rang liste u singlu.

Posle polufinala na Rolan Garosu, Grešnik se vratio na poznatu postavku povodom ove ogromne prilike. Ovaj 22-godišnjak je izašao u kantri klub Monte-Karlo da primi ATP trofej br. 1 od svog sunarodnika Andree Gaudencija, predsednika muške turneje.

Ponedeljak je spreman za prezentaciju.

Ponedeljak je spreman za prezentaciju.

Rekao je Grešnik u Parizu nakon što je stekao prekretnicu: „Mnogo znači, ali mislim da je to sjajno za Italiju. Mi smo sjajna zemlja sa velikim trenerima i igračima i to sada možemo da vidimo kakav je ovaj trenutak. Srećan sam što sam deo ovog italijanskog pokreta. Ljudi, sada sve više počinju da igraju tenis, što je sjajno videti. Mislim da je to najvažnije.“

FotografKinja Korin Dubrej bila je pri ruci da dokumentuje šampiona Australijan opena iza kulisa na renomiranom teniskom turniru u Monaku, gde je upriličena godišnja manifestacija Masters 1000 u aprilu.

„Hvala @atptour današnjem predstavljanju, divan trenutak i sada se radujem početku sezone terena 🌱💪🏼 na travi forza“, napisao je Siner na X (nekadašnjem Tviteru).

Grešnik će gledati da doda devojačku titulu na travi na svoju rastuću listu dostignuća.

Grešnik će gledati da doda devojačku titulu na travi na svoju rastuću listu dostignuća.

Rodom iz San Kandida sledeće bi trebalo da odigra takmičenje na 500 nivoa u Hali uoči Vimbldona. Bilo je to na SW19 gde je Sinner stigao do svog prvog velikog polufinala prošle godine. On ove sezone ima 33-3, pohvalio se sa tri titule i tri polufinalna rezultata.

Grešnik je 29. igrač koji drži ATP rang listu broj 1 i prvi novajlija u tom prestižnom klubu još od Karlosa Alkaraza u septembru 2022. godine.

Alkaraz je pobedio Grešnika u pet setova na putu ka trijumfu na šljaci. Čineći to, Španac se vratio na broj 2. Novak Đoković je pao za dva mesta na br. 3 nakon što je produžio svoju rekordnu vladavinu kao ATP svetski broj 1 na 428 nedelja.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.