Rodžer Federer: ‘Dartmut je Vimbldon (pivskog) ponga’

Rodžer Federer: 'Dartmut je Vimbldon (pivskog) ponga'

Švajcarci su održali govor za pamćenje, ispunjen glavom lokalnim tradicijama, u kampusu Ajvi Lige.

Koledž Dartmut je u martu obelodanio da će njegov govor o početku održati niko drugi do Rodžer Federer.

Federer je isporučio.

S tim što je kiša padala na kampusu Hanovera, N.H. 42-godišnjak je priznao gomili pončo-klauda da je samo jednom pre nego što je kročio na koledž – što bi moglo da objasni ovaj rani kviz.

„Ovo nije moja uobičajena scena, a ovo nije moja uobičajena odeća“, rekao je Federer, obučen u ogrtač kao počasni doktorat. „Da li se oblaиiљ svaki dan ovako u Dartmutu?

„Ogrtač je teško useliti se – imajte na umu da sam nosio šorts skoro svaki dan poslednjih 35 godina.“

Rodžer Federer je uživao u vremenu koje je imao u Nju Hempširu.

Rodžer Federer je uživao u vremenu koje je imao u Nju Hempširu.

Ali švajcarska superzvezda koja je uvek bila u centru pažnje izgledala je prilično udobno na daisu. I dodatno je olabazio stvari pričajući o još jednoj koledž razonodi u koju je učestvovao.

„Postoji još jedan razlog zašto sam ovde, i to mogu da sumiram u dve reči: Pivo. Pong.“

Studenti Dartmuta zaslužni su za izmišljanje partijske igre, koja podrazumeva koordinaciju ruku i očiju, crvene solo šolje i, naravno, alkohol.

„Da li je pong sport, ili je to način života?“, upitao je filozof Federer, nesposoban da zadrži ogroman osmeh. „U svakom slučaju, Dartmut je Vimbldon ponga – čak pada kiša, kao na Vimbldonu.

„Drago mi je da radim na svojim snimcima sa nekima od vas poslednjih nekoliko dana. Zapravo razmišljam da se pretvorim u profesionalca.“

Federer otvara veliku flašu piva posle pobede nad Maratom Safinom u finalu Australijan opena 2004.

Federer otvara veliku flašu piva posle pobede nad Maratom Safinom u finalu Australijan opena 2004.

Dvadesetosmodavetogodišnja Grend slem šampionka govorila je skoro 25 minuta, sa Izabelom Godsik — ćerkom Federerovog dugogodišnjeg agenta Tonija (klasa ’93)– u masi. Federer je kao 16-godišnjak napustio školu kako bi ostvario svoj san o profesionalnoj teniskoj karijeri, koja je završena 2022. godine.

Ali nemojte reći Federeru, koji je i dalje aktivan u uvek poslovnim i teniskim poduhvatima, da ima Penzionisani od bilo čega.

„Ne bi rekao da si se povukao sa koledža, zar ne?“ rekao je Federer. „Kao i ti, završio sam jednu veliku stvar, i prelazim na drugu.“

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.