Alkaraz u ritmu sa Nadalovih 22 Grend slem titule: 27 dana odvaja svoju treću veliku titulu od Rafine

Alkaraz u ritmu sa Nadalovih 22 Grend slem titule: 27 dana odvaja svoju treću veliku titulu od Rafine

Španac ne isključuje mogućnost da dostigne cifru od 24, Đokovićev sve vreme visok

Sportska ambicija Karlosa Alkaraza nema granica. Zbog toga, sa 21 godinom i 36 dana, ne isključuje mogućnost odlaska ni na jedan od velikih teniskih rekorda čak ni znajući za poteškoće.

Alkaraz je u nedelju dodao svoju treću Grend slem titulu, samo 27 dana u odnosu na vreme kada je Rafael Nadal osvojio svoju treću veliku titulu, koja je takođe bila na šljaci Pariza, 2007 godine. Španac ide u ritam 22 majora.

Moraš da budeš vanzemaljac i vanzemaljac da bi stigao do 24 majora i 14 Rolan Garosa

Na pomolu su Novak Dokovićeva 24, rekordni broj i Nadalova 14 kruna Rolan Garosa: „Te dve cifre su neuobičajene. Obojica morate da budete izlišni i vanzemaljac da biste ga dobili. Ono što je Rafa ovde uradio da bi pobedio 14 puta je praktično nemoguće i osvojiti 24 Grend slema nadam se da će to uraditi, ali to je gotovo nemoguće“.

Đoković, titula u njegovim godinama, a Federer nijedan

U Karlitosove godine, Đoković, čovek koji okuplja većinu velikih brendova reketaša, imao je samo jedan mejdžor na svojoj listi pobednika, a to je Australijan open 2008.

Sa svoje strane, Rodžer Federer i dalje bez velikih titula. Prvi ‘Grend slem’ za njega došao je na travu Vimbldona, 2003.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.