Zverev se oseća povređenim zbog krucijalne greške sudije stolice koja je favorizovala Alkaraz: „Frustrirajuće je“

Zverev se oseća povređenim zbog krucijalne greške sudije stolice koja je favorizovala Alkaraz: "Frustrirajuće je"

„U petom setu je bilo momenata kada nisam imao sreće. Čuo sam da je lopta na 2:1 bila aut, da je njegov drugi servis nestao prema sokolovom oku. Video sam to.

Daleksander Zverev čestitao Karlosu Alkarazu, koji pobedio nemačkog tenisera u finalu Rolan Garosa to je odlučeno u Pet setova (6-3, 2-6, 5-7, 6-1 i 6-2) i to je trajalo 4 sata i 19 minuta.

Alkaraz krunisan na Rolan Garosu: Direktan kraj istorije španskog sporta

„To nameće superiorni intenzitet igre… Intenzitet njegovog tenisa je neverovatan, u poređenju sa drugim protivnicima. Ubeđen sam da može da ga zadrži do petog seta. U to vreme ga nisam udario tako jako. Moram da vidim šta mogu da uradim da dođem do istog nivoa kao on“, priznao je Zverev rečima koje je reprodukovala agencija EFE.

Sudijska polemika finala Rolan Garosa između Zvereva i Alkaraza: izašao za 2 milimetra

Nemački teniser je kritikovao odluku predsedavajućeg sudije Renoa Lihtenštajna u petom setu što bi značilo da je imao loptu da napravi brejk za 2:2 (na kraju je izgubio 6:2).

Lihtenštajn je na drugom servisu nazvao dobru loptu iz Alkaraza za koju su televizijske slike pokazale da je široka dva milimetra.

Sudija stolice naterao je Alkaraza da ponovi drugi servis na nevericu nemačkog tenisera.

Aleksandar Zverev: „Sudije greše… ali u ovakvoj situaciji želite da ne bude grešaka“

Na konferenciji za medije Aleksandar Zverev nije zaboravio kontroverznu predstavu koja je, prema njegovim rečima, bila odlučujuća za konačan ishod meča: „U petom setu je bilo momenata kada nisam imao sreće. Čuo sam da je lopta na 2:1 bila aut, da je njegov drugi servis nestao prema sokolovom oku. Video sam ga. Ako uspem da prelomim tamo, peti set je mogao drugačije da se završi“.

„Postoji razlika ako ste 3:1 u petom setu ili ako ste nerešeno 2:2. To je određujuća razlika. I na kraju je frustrirajuжe, ali tako je kako je. Sudije greše, takođe su ljudi i to je to. Ali naravno u ovakvoj situaciji želite da ne bude grešaka“, odrazio se on.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.