Karlos Alkaraz uzima Đokovićev broj 2 i udaljen je 945 bodova od Sinerove ATP titule

Karlos Alkaraz je već deveti španski teniser sa najviše titula, sa 21 godinom i 35 dana

Janik će u ponedeljak postati dvadeset deveti igrač koji je stigao na prvo mesto svetske rang liste

Karlos Alkaraz se vraća na drugo mesto ATP liste ovog ponedeljka na štetu Novak Đoković, koji pada na treće mesto nakon što je bio primoran da se povuče pre nego što je skočio da igra četvrtfinale Rolan Garosa sa norveškim Kasperom Rudom zbog cepanja meniskusa

Karlitos ima 8.580 poena, 945 manje od Grešnika, novog lidera i 220 više od srpskog. Nole neće tići na vreme do Vimbldona tako da će oduzeti 1.200 bodova od poslednjeg finala.

Španac neće moći da doda kao aktuelni šampion britanskog majora, pa Janik, polufinalista 2023. godine, ima opcije da poveća svoju razliku. Aleksandar Zverev i Daniil Medvedev su u provlaci za mesto na podijumu.

Ovo je ATP rang lista

Jannik Grešnik 9.525

Karlos Alkaraz 8.580

Novak Đoković 8.360

Aleksandar Zverev 6.885

Daniil Medvedev 6.485

Alkaraz je, isto tako, treći u trci 2024. godine, sa ukupno 3.900 bodova i samo iza Grešnika i Kaspera Ruda. Praktično je kvalifikovan treću godinu za redom za ATP finale u Torinu.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.