Ferero potpisuje istorijski dubl: drugi iza Moje koji pobeđuje kao igrač, a potom i kao trener

Ferero potpisuje istorijski dubl: drugi iza Moje koji pobeđuje kao igrač, a potom i kao trener

Bivši broj 1 počeo je da bude mentor Alkarazove karijere pre šest godina i uveren je da njegov učenik još uvek ima prostora za napredak

Huan Karlos Ferero, bivši svetski broj jedan, u svojoj šestoj sezoni režira fenomen Karlosa Alkaraza. Danas je poseban dan za ‘Huankija’ jer je potpisao dubl titula na Rolan Garosu u dvostrukom aspektu igrača i trenera.

Ferero je podigao Musketarski kup u izdanju 2003 godine, godinu dana posle poraza u finalu od zemljaka Alberta Koste u prvom pokušaju.

Ferero pobedio je i sa klupa, nešto što je imalo samo presedan u Open eri. Ovo je Karlos Moja, pobednik 1998, a zatim na strani Rafaela Nadala do pet puta: 2017, 2018, 2019, 2020 i 2022.

Stalna evolucija

Zahtev i mudrost Huana Karlosa kao trenera primećuje Alkaraz na svakom od svojih treninga. Poslednja modifikacija koju je uveo u svojoj igri bila je pre mesec dana kada je promenio mehaniku servisa kako bi bio ritmičnije. Španac je sa dva spasa prešao na jedan u pokretu.

Ako postoji neko ko je znao vrline i Zverev je trener Alikantea jer mu je bio trener od jula 2017. do februara 2018.. Semafor stratega je, još jednom, savršeno funkcionisao.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.