Koliko Karlos Alkaraz zarađuje za titulu na Rolan Garosu?

Karlos Alkaraz je već deveti španski teniser sa najviše titula, sa 21 godinom i 35 dana

Španac dobija ček od 2,4 miliona evra za 1,2 miliona koliko Zverev zarađuje kao finalista

Karlos Alkaraz postao je ove nedelje, 9. juna 2024. godine, deseti španski teniser (osam muškaraca i dve žene) koji je osvojio titulu na Rolan Garosu. Dvadesetjednogodišnji i 35-dnevni Španac dobio je prestižni Musketar kup od Šveđana Bjorna Borga.

Teniser iz El Palmara, pored 2.000 poena za pobedu, kući nosi štiklu 2,4 miliona €. To je ista suma koju si zaradio juče Iga Swiatek što je krunisana u ženskoj individualnoj konkurenciji.

Aleksandar Zverev, sa svoje strane, zarađuje tačno polovinu: 1.200.000 evra. Ako je primenljivo, zbir poena iznosi 1.300.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.