Karlos Alkaraz je već deveti španski teniser sa najviše titula, sa 21 godinom i 35 dana

Karlos Alkaraz je već deveti španski teniser sa najviše titula, sa 21 godinom i 35 dana

Teniser iz El Palmara jednak je turnirima koje su osvojili Serhi Bruguera i Alberto Berasategui

Karlos Alkaraz je na putu da obori mnoge rekorde. Jedna od njih su titule. Za sada, svojom pobedom ove nedelje u finalu Rolan Garosa protiv Aleksandra Zvereva, dostiže 14 titula kao profesionalac, sa samo 21 godinom i 35 dana.

Samo je Rafael Nadal, među članovima “Armade“ ranije dostigao tu cifru. Balearić je dodao svoju četrnaestu titulu na Mastersu 1000 u Monte Karlu, 2006 godine. Još uvek nije imao 20 godina.

Na rang listi najnagrađenijih španskih igrača, Karlitos je već na devetoj poziciji, jednakoj Sergi Bruguera, dvostruki šampion Otvorenog prvenstva Francuske, i Alberto Berasategui.

Ispred njega su Rafael Nadal, Manuel Orantes, David Ferer, Carlos Moyá, Álex Corretja, José Higueras, Juan Carlos Ferrero i Emilio Sánchez Vicario.

Osam od 14 trofeja koje je osvojio Karlitos bili su na šljaci, područje gde je odrastao pod tutorstvom svog oca Karlosa.

Rang lista titula španskog tenisa

Rafael Nadal 92

Manuel Orantes 34

David Ferrer 27

Carlos Moya 20

Álex Corretja 17

José Higueras 16

Huan Karlos Ferero 16

Emilio Sánchez Vicario 15

CARLOS ALCARAZ 14

Sergi Bruguera 14

Alberto Berasategui 14

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.