Nezadovoljni Karlos Alkaraz kaže da Jedrilica više liči na „tvrd teren“ tokom finala Rolan Garosa

Nezadovoljni Karlos Alkaraz kaže da Jedrilica više liči na "tvrd teren" tokom finala Rolan Garosa

Nosilac broj 3 podelio je svoje mišljenje sa predsedavajućim sudijom RenomOm Lihtenštajnom neposredno pre nego što mu je treći set sa Aleksandrom Zverevim zvanično izmakao u nedelju.

Karlos Alkaraz je imao svoje razloge da bude uznemiren u nedelju uveče na terenu Filipe Četrier.

Upravo je video svoju prednost od 5:2 u trećem setu svog finala Rolan Garosa sa Aleksandrom Zverevim koji je preokrenuo na 5-6 pošto nije uspeo da ga odservi. Alkaraz je nesumnjivo osećao pritisak koji je dolazio sa druge strane mreže, pošto Nemac nije mnogo propuštao u stavljanju seta na svoj reket.

To nije bilo sve љto je uznemirilo Alkaraz. Ovaj 21-godišnjak je bio nezadovoljan podlogom za igru, a tokom poslednje promene, Alkaraz je dozvolio stolici da sudija Reno Lihtenštajn zna kako se osećao da se upravlja crvenom glinom.

„Mislite li da je to normalno? Igramo finale grend slema na terenu na šljaci, ali izgleda da je težak teren“, objavio je Alkaraz.

„To je neverovatno. Neverovatno. Neverovatno.“

Zverev je servirao da po prvi put krene napred. Alkaraz se potom odbio trkajući se na prva četiri gema četvrtog seta – i naterao odlučujući meč klinčujući ga sa 6:1.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.