Prijateljski: Portugal se zabavljao protiv Finske, Austrija pobedila Srbiju

Prijateljski: Portugal se zabavljao protiv Finske, Austrija pobedila Srbiju

Ovog utorka uveče, nekoliko evropskih zemalja prisutnih na Euro 2024 suočilo se međusobno u okviru priprema za takmičenje. Portugalija je izazvala Finsku i brzo preuzela vođstvo zahvaljujući Rubenu Dijasu (17). Diogo Jota (45′ +4) je udvostručio prednost sa penala i Bruno Fernandeš je posle pauze zakucao ekser u kovčeg (55′). Ako je Teemu Puki dva puta brzo postigao pogodak nakon što je ušao (73′ i 77′), Bruno Fernandeš je Lusitancima dao malo prostora za disanje (84′). Pobeda od 4:2 koja je dobra za Portugal.

Austrija je pobedila Srbiju zahvaljujući ranim golovima Patrika Vimera (deseti) i Kristofa Baumgartnera (13). Strahinja Pavlović (35) spasao je čast u ovoj pobedi od 2:1 za ekipu Ralfa Rangnika. Sa druge strane, Mađarska je pala u Irsku posle golova Adama Ajdaha (36) i Troja Papagaja (90, +2). Adam Lang (40) je izjednačio u ovom porazu od 2:1.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.