Kvalifikacije za Euro 2024: Mađarska završila na prvom mestu, Srbija se prvi put kvalifikovala

Kvalifikacije za Euro 2024: Mađarska završila na prvom mestu, Srbija se prvi put kvalifikovala

Deseti dan kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. počinje danas i imali smo pravo na presudu u Grupi G. Kvalifikovani prethodnog dana, Mađarska je ugostila Crnu Goru koja je morala da pobedi dok se nadala porazu Srbije od Bugarske. Ako je postojala nada za Crnu Goru koja je otvorila bodovanje preko Slobodana Rubezića (36′), proteza u brzom nizu od Dominika Szoboszlaija (67′ i 68′) i gol u poslednjim trenucima adama Nađija (90′ +3) omogućila je Mađarskoj da pobedi sa 3:1 i završi na vrhu ove grupe.

Drugo mesto i kvalifikacije idu Srbiji koja je imala težak meč protiv Bugarske. Uprkos tome što su rano došli do vođstva na golu Miloša Veljkovića (17′), „Beli orlovi“ su se uplašili ustupakom dve kontrateže preko Georgija Ruseva (59′) i Kirila Despodova (69′). Na kraju meča Srđan Babić (82) doneo je Srbiji pobedu od 2:2. Prvi put od kada se zvala Srbija, balkanska reprezentacija učestvovaće na Euro.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.