Španija: Stefan Bajčetić bi se pre opredelio za La Roju nego za Srbiju

Španija: Stefan Bajčetić bi se pre opredelio za La Roju nego za Srbiju

Postigavši svoj prvi gol u Premijer ligi sa samo 18 godina, Stefan Bajčetić je debitovao na nacionalnom terenu u ponedeljak uveče u pobedi Liverpula nad Aston Vilom 3:1. Bajčetićov nastup u Liverpulu nije prošao nezapaženo i, uz dvojnu nacionalnost, otvorila se nova etapa za 18-godišnjeg veznog igrača: Španiju ili Srbiju? Sin bivšeg srpskog igrača Srđana Bajčetića, koji je igrao za Seltu Vigo, štićenik Jirgena Klopa rođen je i odrastao u regionu Galicije. On je već ponosno obukao dres omladinskih reprezentacija Španije.

Kako se navodi, starosedelac Viga ne sumnja u svoju konačnu odluku i već je poručio Kraljevskom fudbalskom savezu Španije (RFEF) da je njegova želja niko drugi do da obuče dres španskog tima, prema informacijama iz ACE. Srpska federacija sa svoje strane nije priznala poraz i nastavila je da ubeđuje mladog veznog igrača. Dolaskom Luisa de la Fuentea na špansku klupu, RFEF se odlučio za bivšeg trenera Espoirsa. Kontinuitet, s obzirom da 61-godišnji trener veoma dobro poznaje niže kategorije Španije. Njegovo imenovanje je jasna posvećenost potpunom poverenju mladim talentima i Bajčetić bi mogao da bude jedno od budućih imena koje treba razmotriti.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.