Srbija – Švajcarska: zvanične postave

Srbija - Švajcarska: zvanične postave

Još jedno finale u ovim trećim grupnim utakmicama Svetskog prvenstva!
Ovoga puta Srbija i Švajcarska će se boriti za plasman u 16. kolo (meč koji će pratiti uživo na FM). Srbija apsolutno treba da pobedi ovog petka uveče na stadionu Ras Abu Abu Abud da bi se kvalifikovala. Posle poraza protiv Brazila bez mnogo pokazivanja na terenu (poraz od 2-0), saigrači Sergeja Milinkovića-Savića ponovo su posrnuli protiv Kameruna priznavši nerešeno 3-3 kada su vodili 3-1. Švajcarcima je, sa druge strane, potreban samo remi da bi se kvalifikovali, osim ako Kamerun ne pobedi sa dva gola razlike protiv Brazila u isto vreme. Posle iskusne pobede protiv Kamerunaca (1-0), doživeli su munje brazilca dok su još pokazivali zanimljivo lice.

Za ovo finale Grupe G, Dragan Stojković stavlja Sergeja Milinkovića-Savića za stepen ispod dvomeča na sredini terena sa Lukićem. Odbrana od 3 čoveka sa Milenkovićem pozadi u pratnji Pavlovića i Veljkovića je tu. Tadić u znak podrške napadačkom duetu Vlahović i Mitrović. Kostić i Živković imaće zadatak da animiraju bokove. Za Švajcarca, Šaćiri je ponovo u startnoj postavci pošto je sišao sa klupe protiv Brazila. Sej u znak podrške Embolu. Džaka i Frojler u sredini. Dve promene u defanzivnom sektoru, Sommer i Elvedi zamenjuju Kobel i Šer kako bi zaštitili cilj Švajcarske.

Sastav tima:

Srbija : Vanja Milinković-Savić – Milenković, Veljković, Pavlović – Živković, Sergej Milinković-Savić, Lukić, Kostić – Tadić (capt.) – Mitrović, Vlahović.

Švajcarska : Kobel – Widmer, Akanji, Schär, Rodriguez – Freuler, Xhaka (capt.) – Shaqiri, Sow, Vargas – Embolo.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.