Svetsko prvenstvo 2022, Brazil: Tijago Silva uništio selektora Srbije

Svetsko prvenstvo 2022, Brazil: Tijago Silva uništio selektora Srbije

Četiri godine kasnije Brazil se sastao sa Srbijom na Svetskom prvenstvu. I baš kao i u Rusiji, Auriverdesi su pobedili sa 2:0, zahvaljujući veličanstvenom dublu iz Ričarlisona. Ipak, igrači Seleçãoa nisu imali savršeno veče. Nejmar je otišao povređen sa deset minuta do kraja, i mora da se moli da njegov zglob nije previše patio.

Međutim, juče su se neki Brazilci meškoljili iz drugog razloga: izjave selektora Srbije Dragana Stojkovića pred meč. Upitan o verovatnom napadačkom postavci Seleçãoa, on je titio odbrambene igrače Auriverdesa pitajući se ko će moći da brani u ovom napadačkom timu. Tijagu Silvi se uopšte nisu svidele njegove reči.

Tijagu Silvi se to nije svidelo

„Uvek smo srećni kada pobedimo 1:0, 2:0. Naša radost znači da mi, branioci, ne patimo. Ne volim mnogo da pričam, da stvaram kontroverze, ali njihov trener je rekao: ‘Igraće sa četiri napadača, ali koga stavljaju pozadi?’ To je nepoštovanje. Ne tražimo od bilo koga da nas se plaši. Samo malo poštovanja. Da je proučavao naš tim, video bi da ne priznajemo mnogo golova, bez obzira da li igramo sa tri ili četiri napred“., rekao je on na Globoesportepre nego što nastavimo.

„Danas nam sve dolazi na videlo. Otvoriš Instagram i sve je na naslovnoj strani. Ne volim previše da pričam o našim protivnicima, jer imamo mnogo poštovanja za svakog od njih. Ali mislim da nas nije poštovao, posebno odbrambeni sektor. Mislim da zna ko su Markinjos, Danilo, Aleks Sandro, Tijago Silva. Pokušali smo da neutrališemo njihovo kretanje, nisu imali pravu šansu da postignu gol. Nadamo se da će sledeći put moći malo bolje da prouči naš tim i da će imati malo više poštovanja u svojoj izjavi. » Dragan Stojković je obučen za zimu.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.