Svetsko prvenstvo 2022: Riharlison nosi Brazil protiv Srbije

Svetsko prvenstvo 2022: Riharlison nosi Brazil protiv Srbije

Na stadionu Lusail, Brazil je počeo svoje Svetsko prvenstvo u četvrtak u 21h. Suočavajući se sa Srbijom, Seleção, smešten u Grupu G, morao je da se uveri da je njihov status favorita protiv ljudi Dragana Stojkovića poštovan. Poređani u formaciji 4-2-3-1, Brazilci, predvođeni Nejmarom, Rafinom, Vinicijusom Juniorom i Ričarlisonom na čelu napada, brzo su preuzeli kontrolu nad postupkom, ali su se našli protiv odlične Vanje Milinković-Savić. Odlučujući iz direktnog ugla koji je pokušao Nejmar (14′), poslednji srpski odbrambeni igrač bio je, još jednom, imperijalan protiv Kejsmira (22′), Viníciusa Júniora (27′) i Raphinhe (35′). Dominantan u igri i nikada nije brinuo defanzivno, saigrači Tijaga Silve nisu uspeli da naprave razliku u prvih 45 minuta. Vratio se iz svlačionice, Titeov tim je otišao sa istim namerama i Rafiniji nije trebalo mnogo vremena da donese opasnost.

Iskoristio grešku Milinković-Savića, Brazilac je iskoristio svoju šansu ali se suprotstavio srpskom golmanu koji je nadoknadio svoju grešku (46′). Dok su se brazilski talasi množili, Nejmar je samo promašio da pobedi protivničkog golmana (54′). Aleks Sandro je sa svoje strane pogodio srpsku postavu (59′). Uguљen kolektivom Seleиao, Srbija je (logiиno) na kraju pukla. U žuči za pogotkom Viniciusa, Ričarlison je prekinuo zastoj (1-0, 62′) pre nego što je nekoliko trenutaka kasnije pokazao svoju genijalnost. Primajući krst spolja desno od Viniciusa, napadač Spursa je kontrolisao grudima pre nego što je izveo uzvišeni volej pri preokretu, da bi pobedio Milinković-Savića (2-0, 73′). Mastersi u postupku, Brazil je mirno zadržao prednost u poslednjoj četvrtini od sat vremena i čak je mogao da doda u prečku da Kejsmirov pogodak nije završio na prečku (81′). Pobedom, Brazil se seli na prvo mesto Grupe G uoči okršaja sa drugoplasiranom Švajcarskom sledećeg ponedeljka.

Zvanične postave na početku

Brazilski XI

Srpski XI

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.