Brazil-Srbija: zvanične postave

Brazil-Srbija: zvanične postave

Posle pobede Švajcarske nad Kamerunom od 1:0 krajem jutra, sada je red na Brazil i Srbiju da uđu na Svetsko prvenstvo 2022. godine, u Grupi G. Dve reprezentacije koje su se već suočile u grupnoj fazi Svetskog prvenstva 2018, pobedom od 2:0 za Auriverde. Za ovaj novi okršaj (koji će se pratiti uživo na FM-u u 20 časova), ekipe su se dosta promenile.

Na brazilskoj strani, Alison, Tijago Silva, Kejsmiro i Nejmar su i dalje tamo, četiri godine kasnije. Tite se oslanja na 4-2-3-1, u kojem Danilo preferira svestranog Edera Milita na poziciji desnog beka. Lukas Paquetá je prisutan na sredini terena dok su pored Nejmara, dirigenta, prisutni Vinicius junior, Ričarlison i Rafina. Kada je u obzir Srbija, koja je trener od 2021. godine, Dragan Stojković se oslanja na 5 od 11 igrača koje je Brazil pobedio u Moskvi 2018. godine. Poređani su 3-4-1-1. Golmanu i kapitenu Dušanu Tadiću se u srcu igre pridružuje Sergej Milinković-Savić. Napred je startovao Aleksandar Mitrović, koji je bio neizvestan pre meča.

Sastav tima:

Brazil: Alisson – Danilo, Marquinhos, Thiago Silva, Sandro – Casemiro, Paqueta – Raphinha, Neymar, Vinicius – Richarlison

Srbija: V. Milinković-Savić – Milenković, Veljković, Pavlović – Živković, S. Milinković-Savić, Gudelj, Lukić, Mladenović – Tadić – Mitrović

(Povodom Svetskog prvenstva, Parions Sport online vam nudi vašu prvu opkladu udvostručenu do 100€ i 10€ ponuđenih bez depozita sa šifrom FMCDM. Kreirajte svoj nalog danas da biste iskoristili ovu ekskluzivnu ponudu.)

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.