Svetsko prvenstvo 2022: Novi dres Srbije izazvao polemiku Igraиi CDM 22/11

Svetsko prvenstvo 2022: Novi dres Srbije izazvao polemiku
  
Igraиi
      
CDM
              22/11

Srbija će debitovati na ovom Svetskom prvenstvu u Kataru (20. novembar – 18. decembar), ovog četvrtka protiv Brazila na stadionu Lusail (20 časova), sa kontroverznim novim majicama. Orlovi („orlovi“ na srpskom) prvi put će igrati sa kontroverznim grbom koji je srpska FA osmislila u saradnji sa PUMA, svojim zvaničnim snabdevačem.

Sličnost sa Albanijom koja ne prolazi dobro

Od sada će se Dušan Vlahović i njegovi saigrači baviti dvoglavim orlom, drugačijim od onog koji se vijori na zastavi zemlje, a koji podseća na dvoglavog orla Albanije (slično grbovima Poljske, Makedonije ili Crne Gore). U zemlji sa izrazito nacionalističkim karakterom, ovaj dres nije završio sa prosipanjem mastila, dok Srbi pridaju veliki značaj svim svojim simbolima.

„Dvoglavi orao je nacionalni simbol koji za nas ima veliku simboličku i emotivnu vrednost. Osnovna inspiracija za novi štit je orao sa isceđenim krilima dinastije Nemanjić.“, objasnili su predstavnici Srpske federacije lokalnom listu Blic. Brend PUMA inspirisan je srednjovekovnom dinastijom od skoro 1.000 godina kako bi stvorio ovaj štit sa prilično originalnim dvoglavim orlom.

 • Pronađite dresove svetskog prvenstva 2022. FOOT.FR, zvaničnom fudbalskom snabdevaču

Povodom Svetskog prvenstva, Parions Sport online vam nudi vašu prvu opkladu udvostručenu do 100€ i 10€ ponuđenih bez depozita sa šifrom FMCDM.
Kreirajte svoj nalog danas da biste iskoristili ovu ekskluzivnu ponudu.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.