Real Madrid i FK Barselona se upuštaju u nemilosrdnu bitku za novi srpski grumen

Real Madrid i FK Barselona se upuštaju u nemilosrdnu bitku za novi srpski grumen

Ime Matije Popovića verovatno ne zvuči poznato. Verovatno su ga već pronašli samo zavisnici fudbalskog menadžera, uvek rešeni da pronađu novi grumen svetskog fudbala. Izviđači širom sveta ga takođe drže na oku već neko vreme. Gardijan čak je to zabeležio na svojoj godišnjoj listi od 60 igrača sutrašnjice. To znači da se očekuje da mladi Srbin nastupi na najvišem nivou.

Štaviše, lokalna štampa ne propušta priliku da podigne očekivanja oko napadačkog veznog igrača. Njegovi nastupi sa beogradskim U17 partizanima nisu protekli nezapaženo. Na 25 nastupa u ligi u svojoj kategoriji postigao je 21 pogodak i pružio 5 asistencija. Visok za svoju poziciju (1,93 metara), neki posmatrači ga vide kao Sergeja Milinkovića-Savića, ali i ofanzivno.

Spor oko ugovora sa Partizanom…

Priča je prelepa, ali nije ni ružičasta. Sa takvim nastupima mladi Popović bi već trebalo da igra samo za prvi tim, a kao što je to često slučaj, pitanje ugovora ga tera iz njegovog trening kluba, obaveštava lokalna štampa. Međutim, on je primio„Najveća ponuda u istoriji kluba za mladog igrača“ prema rečima Miloša Vazure, generalnog direktora Partizana. Porodični klan oličen u ocu je rekao ne.

Kao rezultat toga, napadačkom veznom igraču ističe ugovor 31. On već može da potpiše gde god želi za sledeću godinu pošto će dostići većinu 8. januara 2024. „Pregovori između njegove porodice i kluba propali su zbog interesovanja velikih evropskih klubova. Spekuliše se da će se u januaru pridružiti Bousiji Dortmund“. nastavlja srpski DG. Uvek željan da regrutuje start-apove, BvB još uvek mora da se suoči sa mnogo konkurencije.

… koji podstiči apetite velikih klubova

Kao i kod Adre Gulena prošlog proleća, Real Madrid i FK Barselona su u trci da pokušaju da namame 17-godišnjaka. Prema Sky Sport Italia, Blaugrana emisatori su već posetili Beograd, dok Kasa Blanka prati situaciju čoveka koji je rođen u Altöttingu (Nemačka). Španija ga je već upoznala na terenu, kao i prošlog maja tokom U17 evra, Popović je pružio asistenciju protiv La Rojite u grupnoj fazi (1-1).

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.