Fousseni Diabaté: „Želim da nađem rešenje koje će mi olakšati odlazak“

Fousseni Diabaté: "Želim da nađem rešenje koje će mi olakšati odlazak"

Avantura u fudbalu je nepredvidiva. Dok neki počinju karijere na vrhu, drugima je potrebno vreme da pokažu obim svog talenta na vrhunskom nivou. Karijera Foussenija Diabatéa je prilično linearna i poslednjih godina uspeo je briljantno da pređe svaki nivo posle zanimljivih iskustava u Francuskoj, Engleskoj i Turskoj. Trenutno ima 27 godina, Fousseni Diabaté je imao najbolju sezonu u karijeri kako je i sam opisuje. Na 45 mečeva prošle sezone sa Beogradskim Partizanom, francusko-malijski napadač je postigao 7 golova, uključujući 4 u Konferencijskoj ligi, isporučivši istovremeno 11 asistencija. Izuzetni nastupi koji ga čine ponosnim, kako nam je rekao: „Lično, zadovoljan sam svojom sezonom, to mi je najbolja sezona statistički gledano, a uspeo sam da otkrijem i Konferencijsku ligu. Bila je puna sezona sa doslednošću. U najboljoj sam formi u karijeri sa mnogo više zrelosti u svom fudbalu.Ali, kao što je to često slučaj u ovoj logici nivoa, morate da znate kako da pređete na viši nivo kada osetite da je pravo vreme za to. Bivši čovek Lestera kaže da je spreman i da teži da sledeće sezone zaigra u jednoj od pet najboljih evropskih liga.

Međutim, iako je sve delovalo melodično u idyll između rodom iz Aubervilliersa i srpskog kluba, poslednjih nedelja se pojavila tenzija između dve partije. Razlog? Kada je prošlog leta potpisao kao slobodan agent, prebeg Amijena i Trabzonspora je ovog leta dogovorio odlazak u slučaju dobre sezone. I dok je klub rekao da su spremni da ga puste da ode za honorar od oko milion evra, Partizan ga sada vrednuju na tri miliona evra. Od tada pa na vreme, osećaj izdaje je animirajuo Diabaté: „Prekinuo sam sve odnose sa klubom (Partizan Beograd). Zameram im jer smo imali dogovore u načelu kada sam došao kao slobodan agent. Mimo problema sa platama, prvobitni plan je bio da imam dobru sezonu i da mogu da odem bez poteškoća. Načelni dogovori se u načelu ne poštuju, a danas preterana suma koju traži Partizan koči klubove koji odgovaraju.Kako nam je i sam rekao, klubovi iz Lige 1, Serije A i La Lige su u razgovoru sa njegovim sportskim predstavnikom. Dok Diabaté vodi obogaćujuće razgovore sa ovim timovima, prvo će morati da pronađe zajednički jezik sa beogradskim timom, sa kojim namerava da održi dobre odnose uprkos svemu: »Moj cilj nije da budem u sukobu sa Beogradskim Partizanom, koji je i dalje važan klub, već da pronađem dogovor koji mi olakšava odlazak.Kada se ovo štucanje savlada, sva svetla će biti zelena za Fousseni Diabaté. Za sada održava kondiciju sa dva treninga dnevno sa svojim fizičkim trenerom. Samo da budemo spremni kada dođe vreme da se priključimo novom timu usred letnjih priprema.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.