Maroko, Senegal, Obala Slonovače, Švajcarska… PUMA predstavila nove dresove za svoje nacionalne timove Igraиi CDM 29/08

Maroko, Senegal, Obala Slonovače, Švajcarska... PUMA predstavila nove dresove za svoje nacionalne timove
  
Igraиi
      
CDM
              29/08

Ponedeljak, 29. avgust bio je važan datum za PUMA, jer je bio sinonim za lansiranje novih kompleta za svoje reprezentacije. Sa, posebno, novim tunikama nacija koje će se takmičiti na Svetskom prvenstvu u Kataru, zakazanom od 20. Nemački OEM se poslednjih meseci držao svoje linije, a to je dizajniranje elegantnih vanseriskih tunika sa centriranim logotipima i grbovima.

Maroko

Za Maroko, za koji je ovaj novi komplet uglavnom beo, amblem nacionalnog tima nalazi se u centru dok se povezuje sa tonskim šarama. Ove grafike su zapravo inspirisane tradicionalnim marokanskim mozaicima.

Maroko daleko od dresa za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022.

„Detalji prave svu razliku u ovoj maroko majici 2022“, trezveno navodi saopštenje za javnost koje je za ovu priliku objavila PUMA. Saigrači Ahrafa Hakimija sada se nadaju da će marokanski narod biti ponosan za manje od tri meseca, u Kataru, pošto se nalaze u Grupi F sa Belgijom, Hrvatskom i Kanadom.

Senegal

Dres Senegala, smešten u Grupu A sa Katarom, Holandijom i Ekvadorom, možda je nešto manje trezan. U dominantno zelenoj boji, ovaj komplet meša žutu i crvenu boju da bi se prisetio boja nacionalne zastave. Ali njena velika posebnost leži u grafiki koju sportiše na prednjoj strani, ili u širokoj tamnoj vertikalnoj traci sa prednje strane.

Senegalac daleko od dresa za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022.

To su zapravo usta lava, „da proslavimo hrabrost i intenzitet koji su pokazali Lavovi Terange, aktuelni afrički šampioni“– kaže PUMA.

Gana

Ne belo, već crveno za Ganu, koja će se suočiti sa Portugalom, Urugvajem i Južnom Korejom u Grupi H Svetskog prvenstva u Kataru.

Dres Gane daleko za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022.

Neočekivano, u domaćem dresu Crne zvezde nalaze se i boje nacionalne zastave u njenom srcu, a zastava je čak i direktno ugrađena „vizuelnim jezikom tradicionalnih motiva zemlje.“

Švajcarska

Iz Afrike u Evropu je Švajcarska, koja je u Grupi G sa Brazilom, Srbijom i Kamerunom.

Dres Švajcarske daleko za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022.

Takođe dominira van belog, ovaj novi komplet iz Natija „osvetljen je crvenom grafikom i akcentima koji odaju počast nacionalnoj zastavi, amblemu federacije i svemu što te boje predstavljaju.“

Srbija

Kad smo kod Grupe G, nova majica Srba je takođe bela. Ali dobija svoju specifičnost od zlatnih dodira koje ima, baš kao i „Bespoke grafika na prednjem panelu za proslavu fudbalskog nasleđa Srbije“, objašnjava PUMA.

Srpski dres za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022.

Nemački brend odlučio je da ugradi referencu na grb spomenika Knezu Mihailu u Beogradu, sa grbom integrisanim u grb „Da ujedinimo tim i navijače.“

Urugvaj

Urugvaj, jedini predstavnik Južne Sad u Kataru obučen od strane PUMA, ima novi dres inspirisan amblemom Federacije i nacionalnom zastavom.

Urugvajski dres za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022.

Tako logično pronalazimo uobičajene boje Selest, „Dati novu dimenziju identitetu nacionalnog tima.“

Napravite put za reprezentacije koje se nisu kvalifikovale za Svetsko prvenstvo 2022, kao što je Italija.

Obala Slonovače

Kombinujući narandžastu na pretežno beloj pozadini, novi dres Slonova odaje počast ivorijskoj naciji. Grafika koja komponuje ovu tuniku prepliće nacionalnu zastavu, amblem Federacije, kao i nadimak Obala Slonovače. „Dovoljno da oda počast nacionalnoj životinji obale Slonovače“, kako brend objašnjava felini.

The Ivory Coast away dres by PUMA

Egipat

Dres za kulturu. Za Egipat, PUMA je takođe izabrala belu kao dominantnu boju. Crna se povezuje sa njom, na nivou kragne i na kraju rukava u cevima, dok će jato igrača takođe biti ove boje. „Centralna grafika prikazuje tri piramide u Gizi u stilu drevnih egipatskih ukrasa i sadrži amblem federacije poravnat u centru da upotpuni izgled.“

The Ivory Coast away dres by PUMA

Austrija

Prateći korake ostalih kompleta koje je napravila PUMA, Austrija je inspirisana nacionalnom zastavom sa belom pozadinom i dodirima crne i crvene boje. „Prednja ploča slavi sve što Austriju čini velikom“objašnjava PUMA.

Novi dres Austrije od STRANE PUMA

Češka Republika i Island

Česi neće biti dezorijentisani. Kao i obično, dres Češke Republike ukrašen je crveno-plavom bojom na beloj pozadini, ponovo crpeći inspiraciju iz nacionalnih boja. Dizajn koji je takođe napravljen „Da odamo počast bogatom nasleđu zemlje“, kao što je navela PUMA.

Češka Republika i Island daleko od dresa PUMA

Islandski komplet za odsutnost ima zasluge da se ističe zahvaljujući širokoj tamnoj vertikalnoj prugi koja prelazi preko prednjeg lica. „Grafika u centru odaje počast četvorici zaštitnika Islanda: zmaju, biku, grifinu i džinu“– kaže brend sa felinama, koji je želeo da fudbal i folklor postanu jedno.

Paragvaj

Paragvajski novi dres je možda još više izdvojen po svojoj tamnoj boji, na kojoj su bela i crvena jedna. „Paragvajski novi dres iz 2022. godine reinterpretiše amblem reprezentacije kroz estetiku tradicionalnih motiva iz zemlje“.

Paragvaj udaljen dres puma

Ovi novi dresovi će uskoro biti dostupni na FOOT.FR

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.