ASSE: Žan-Filip Kraso će se pridružiti Crvenoj zvezdi u Beogradu

ASSE: Žan-Filip Kraso će se pridružiti Crvenoj zvezdi u Beogradu

Posle tako izuzetne sezone na individualnom nivou, bilo je teško zamisliti da Žan-Filip Kraso ostane u Sent-Etjenu u Ligi 2 sledeće sezone. Primećen od strane ASSE-a iz Épinala u leto 2020, rodom iz Štutgarta je bio jedan od, ako ne i najbolji igrač Sent-Etjena ove sezone. Autor 17 golova i 12 asistencija na 35 utakmica sa klubom Forez, završio je kao drugi najbolji strelac u antekamberu elite. Problem je u tome što, suočen sa nemoći kluba iz Loare da se vrati u Ligu 1 i dok ima 25 godina, internacionalac iz Slonovače teži novim horizontima i već je odbio mnoge ponude koje nudi Sent-Etjen. Nekoliko timova je takođe bilo zainteresovano za obezbeđivanje usluga bivšeg Spinalijena.

Prema rečima naših izvora, uprkos upornim zahtevima Lokomotive iz Moskve i Udinesea, Kraso je odlučio da se pridruži Crvenoj zvezdi u Beogradu. Usred sastanka sa slonovima obale Slonovače, napadač Sent Etjena je poslednjih dana doneo odluku. U Srbiji će ovo poslednje dobijati 600.000 evra godišnje, uz mogućnost da zaigra u Ligi šampiona. I zaista, prošlo je osam sezona zaredom da je beogradski tim šampion i takmiči se u C1. Mada je njegova medicinska pomoć zakazana za utorak, očekuje se da će potpisati četvorogodišnji ugovor u tom procesu.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.