Liga nacija: Švajcarska pobedila Portugal, Španija pobedila Češku i iskoristila prednost

Liga nacija: Švajcarska pobedila Portugal, Španija pobedila Češku i iskoristila prednost

Promena vođe. Nastavak 4. dana Lige nacija ove nedelje, kojim je mnogim igračima obeležen kraj ove sezone 2021-2022. To je slučaj i za Portugal i Španiju, obe su prisutne u Grupi 2 Lige A ovog takmičenja. Bez Kristijana Ronalda, kome je ranije dozvoljeno da započne odmor nego saigračima, Selešao je pao na kost u Švajcarskoj (0-1). Vrlo brzo, Seferović se uzdigao više od svih ostalih između Pepea i Cancela da bi otvorio bodovanje zaglavljem (1-0, 1′). Bio je to košmarni početak za Bruna Fernandeša i njegov tim, koji su se prehladili i gurali okolo od strane Švajcarca koji su dobro ušli u njihovu igru.

Omlin se gadi Seleção

Ljudi Fernanda Santosa nisu mogli da prete. Osim pogotka kacige od Danila pozicioniranog u centralnoj odbrani koju je dobro spasao Omlin (17′) … neposredno pre nego što je Leão uskraćen za svoj prvi gol za nacionalni tim za blagu ofsajd poziciju od strane Silve na početku akcije (18′). Dok je bivši igrač Liona Džerdan Šaćiri bio primoran da prerano napusti Stade de Genève sa povredom skočnog zgloba i napravi put okaforu (22′), Lusitanci su postepeno vraćali boje i kontrolu nad loptom, ne uspevajući da destabilizuju protivnički blok.

Posle pauze, gde su Stefen i Guedes zamenili Vidmera i Otavija na obe strane, golman Monpeljea je u veoma sjajnoj večeri nastavio da blista. Prvo spasavanjem gol lopte od Silve (49′), a potom odbijanjem teškog šuta Bernarda, drugog Silve (63′), pre odvratnog Guedesa (72′), Jote (78′) pa čak i Pepea (88′). Portugal je bio mnogo bolji nego na početku utakmice i naterao Nati da pati, naprotiv, koji je bio više u gustini, čak i ako je Seferović bio veoma blizu da probije zastoj na pultu (62′). Na kraju, nije bilo kajanja za Švajcarskom Murata Jakina, uprkos konačnom strahu (90’+4), koji je zablibio svoju prvu pobedu 2022. i naneo Portugalu prvi poraz u ovom 3. Lep način da se osvetiš za šamar (0-4) primljen prošle nedelje protiv cr7 tima.

Španija prati i krade prvo mesto od Portugalca

Neuspeh koji nije bez posledica, jer je, istovremeno, Španija pobedila Češku Republiku (2-0), popevši se tako na prvo mesto u ovoj grupi 2 ispred Seleçãoa. Međutim, veče nije bilo tako savršeno i lako na terenu Estadio La Rosaleda za Špance. Posle njihovog čudesnog remija u Češkoj Republici nedelju dana ranije (2-2), La Roja je dominirala sterilno protiv Národní Týma, koji je prve dve šanse na utakmici odigrao u Malagi i naterao Simona da brzo interveniše (18′, 20′). Međutim, prva šansa je bila prava za igrače Luisa Enrikea, koji su svoju veru stavili u trio Asensio-Morata-Olmo napred.

Međutim, vezni igrač Soler je bio taj koji je postigao prvi gol u noći kada je krenuo kući kroše iz Madrida na skoroj postavi (1-0, 24′). Dovoljno da daju samopouzdanje Iberijancima, i da odmere moral svojih protivnika, kao da su oslabljeni otvaranjem rezultata. Rešeni da preokrenu situaciju posle pauze, Česi su više pritiskali špansku polovinu. Ali La Roja je znao kako da igra leđima da bi bolje udario. Ili preciznije, da bi napravio brejk, preko igrača PSG-a, Sarabije, koji je za jednu od svojih prvih lopti pobedonosno uzeo kroše od Toresa na dalekoj postavi, iz neposredne blizine (2-0, 75′). Bila je to sjajna noć za Gavijeve partnere, koji su ponovo spokojni sa svojom zemljom, još uvek nepobeđeni u ovoj Ligi nacija.

Rezultati mečeva u 20:45h 12.

Liga A – Grupa 2

Španija 2-0 Češka Republika: Soler (24′), Sarabija (75′)

Švajcarska 1-0 Portugal: Seferović (1′)

Liga B – Grupa 4

Slovenija 2-2 Srbija: Gnezda Cerin (48′), Sesko (53′) / Živković (8′), Mitrović (35′)

Liga C – Grupa 2

Grčka 1-0 Kosovo: Đakumakis (71′)

Liga D – Grupa 2

Malta 1-0 San Marino: Muskat (50′)

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.